Vilka är de behandlingar för ischias Leg Pain?

Ischias är ett smärtsamt tillstånd som orsakas av kompression eller irritation i radicular nerv i nedre delen av ryggraden, som är en del av det stora ischiasnerven som även går ner i benet. För de flesta människor, löser ischias sig med tiden och behandling, och många olika icke-kirurgiska behandlingar är effektiva. Vissa människor upplever kronisk smärta som så småningom leder dem att genomgå en operation.

Identifiering


Ischias har symptom av smärta i nedre ryggen som strålar ner på baksidan av benet. Smärtan kan vara svår, med förnimmelser av sveda, kramper och bultande. Symptomen kan även omfatta stickningar och domningar. Ischias kan orsakas av en herniated (halkade) skiva, sporrar ben eller en liten spinal gemensam förskjutning. Det utvecklas vanligen under medelåldern på grund av allmänt slitage på nedre ryggen.

Förebyggande och Initial Treatment


Förhindra framtida ischias episoder och undvika att göra ett aktuellt problem värre är de första försvarslinjerna. Var uppmärksam på rörelser och aktiviteter som utlöser ischias. Om du är överviktig, kan förlora vikt minska trycket på spinal strukturer. Vid allvarlig rygg eller ben, kan du besluta om fullständig vila i en eller två dagar, men långvarig sängläge kan faktiskt förvärra ischias. Alternerande is förpackningar och värme kan hjälpa till.

Physical Therapy


Tillbaka övningar och stretching, såsom yoga, är vanliga ischias behandlingar. Läkare ofta hänvisa patienten till en sjukgymnast, som sedan undervisar terapeutiska övningar. Patienten kan få lära sig att utveckla kärnan muskler i midjan för bättre spinal stöd. Sjukgymnaster använder också passiva behandlingar såsom ultraljud, som innebär att sända ljudvågor i vävnaderna för att öka cirkulationen och minska smärta. Dessutom sjukgymnaster använder transkutan elektrisk nervstimulering (TENS), en muskel stimulerande maskin som kan styra svår smärta. Djup vävnad massage är en annan metod som används av sjukgymnaster för att behandla ischias.

Kiropraktik behandling


En person med ischias kan välja att gå till en kiropraktor för behandling istället. Kiropraktorer använder massage samt spinal mobilisering och dekomprimering att behandla rygg och ben. Liksom sjukgymnaster, kiropraktorer lär terapeutisk stretching och andra övningar, och de gäller även ultraljudsbehandling och TENS. Vissa ordinera växtbaserade behandlingar samt.

Medicinering


Patienter kan ta en icke-steroid antiinflammatorisk substans (NSAID) såsom ibuprofen för att minska inflammation och smärta. Om smärtan är försvagande, kan läkare ordinera en starkare NSAID, en oral kortikosteroid eller ett muskelavslappnande medel. Kronisk ischias kan också behandlas med en epidural steroid injektion. Detta minskar inflammation och smärta i flera dagar till flera månader, och en del människor alltid bara behöver en injektion för att bota problemet helt.

Alternativ medicin


En alternativ metod för ischias kommer från John Sarno, läkare och professor i klinisk rehabiliteringsmedicin vid New York University School of Medicine. Sarno ser många ryggont störningar och vissa andra hälsofrågor, som psykosomatiska tillstånd han kallar spänning myosit syndrom (TMS). Läkaren beskriver sätt att bota ischias och andra förhållanden i sin 1991 bok "Healing Back Pain," och senare böcker har han publicerat också.

Kirurgi


Enligt University of Cincinnati, kan cirka 10 till 20 procent av ischias fall inte lösas med icke-kirurgiska behandlingar. För att lindra ischias, physicians utföra minimalinvasiv lumbal mikrokirurgi genom ett snitt mindre än en tum lång. Proceduren kan utföras på ett polikliniskt och ofta tar bara en timme eller mindre. För vissa diskbråck, är en nål sätts in i skivan för att ta bort en liten del av den inre delen, vilket gör att bråckbildning för att dra tillbaka till där den hör hemma.


Articles Liés