Mindre Fiber neuropati Symtom

Liten fiber neuropati är en typ av nervskada som drabbar de små nerver under huden som känner värme och kyla, vilket orsakar en rad obehagliga symptom.

Orsaker


Möjliga orsaker till små fibrer neuropati är diabetes, HIV, genetik och drog-eller alkoholmissbruk, enligt Phoenix Neurological Associates. I vissa fall är orsaken till små fibrer neuropati symptom okänd.

Typer av symptom


Symtom på små fibrer neuropati bland annat minskad känslighet för värme och kyla och svår smärta. Det är också möjligt att ha en fördröjd eller minskad reaktion på smärta som orsakas av fysisk skada på det drabbade området, till exempel de känslor du upplever när du kliver på något vasst.

Egenskaper


Den smärta som orsakas av små fibrer neuropati beskrivs som brännande, jabbing, stickande och stickningar, rapporterar Colorado Neurological Institute. Vissa patienter upplever en känsla som liknar en elektrisk stöt, medan andra beskriver känslan som en intensiv press.

Plats


Liten fiber neuropati är vanligast i fötterna, men det är också möjligt att uppleva symptom i benen eller händer.

Behandling


Det finns inget botemedel mot symptomen av små fibrer neuropati. När villkoret orsakas av diabetes eller drogmissbruk, minska blodsocker eller användning av droger och alkohol ofta förbättrar symtomen, medan det i andra antiepileptiska läkemedel, narkotiska smärtstillande och antidepressiva medel kan lindra smärta.


Articles Liés