Hur man ner i vikt Använda Akupressur

Redan 2000 f.Kr. kineserna använde akupressur som ett sätt att behandla och lindra en rad olika hygienkrav. Akupressur är tillämpningen av trycket på vissa punkter på kroppen för att uppnå ett önskat resultat. Det används ofta för att behandla sjukdomar och andra hygienkrav samt för att främja avslappning. Inom det senaste årtiondet människor har alltmer använt denna alternativa metod för att hjälpa till viktminskning.

Instruktioner


Hur man ner i vikt Använda Akupressur


•  Sätt press på aptit kontroll punkten ligger på den köttiga utstick av örat, vilket inte ska förväxlas med örsnibben. Placera spetsen på pekfingret på käken intill örat. Leta reda på de flesta mängden rörelse av käken genom att öppna och stänga munnen. Detta område bör vara precis intill den köttiga utskjutande örat. Placera denna del av örat mellan tummen och pekfingret, och pressa i cirka två minuter. Börja och avsluta din akupressur session genom att stimulera just denna punkt.

•  Leta reda på en av de akupressurpunkter för din mjälte, S6. Stimulerande denna punkt kommer att ha en stärkande effekt på matsmältningssystemet.

Använd dina fingrar för att hitta mitten av ankelbenet och skjut upp bredden på fyra fingrar. Poängen är mot baksidan av benet, strax utanför benet. Applicera ett tryck på denna punkt med tummen eller din knoge. Stadigt öka trycket tills den är fast, håll i ungefär en minut, och sedan gradvis släppa ut trycket.

•  Bestäm platsen för en mage punkt, St 36, hjälper det i närande chi och blod. Det leder också till positiva fördelar för matsmältningssystemet.

Sök denna punkt fyra fingerbredder nedanför knäskålen och en fingerbredd på utsidan av skenbenet. Kontrollera om du är på rätt plats genom att böja foten upp och ner. Om du känner att muskeln rör sig under dina fingrar, du är på rätt plats. Behåll måttlig eller fast tryck i ungefär en minut.

•  Hitta platsen för Spleen 9, som är mycket nära St 36 Från St 36, dra fingrarna över skenbenet tills du når insidan av benet. Skjut sedan fingrarna upp längs skenbenet ungefär en tum tills du känner en depression. När du är där, kommer du har hittat Spleen 9 Applicera måttlig till fast tryck i ungefär en minut. Denna punkt är till hjälp i att reglera kroppens vatten metabolism.

•  Eliminera övervikt genom att lokalisera Mage 40, vilket är också en plats för att hjälpa din kropp klara sig av överskjutande slem och fukt. Denna punkt ligger i mitten av den yttre underbenet, cirka två fingerbredder bakom skenbenet. Applicera ett tryck på den här punkten med fingrarna i ungefär en minut.

•  Rensa överskottsvärme och fukt från kroppen, och reglerar din intestinal aktivitet, genom att lokalisera tjocktarmen 11 eller Li 11. Lokalisera denna punkt genom att förlänga din vänstra arm framför bröstet som om du håller en dricka kopp i handen. Tryckpunkt finns på utsidan slutet av vecket på armen vid leden i armbågen. Applicera ett tryck på denna punkt med höger tumme medan du håller din vänstra hand nära ditt bröst. Håll i ungefär en minut och sedan byta vapen.

Tips


  • Var medveten om att akupressur i sig inte kommer att orsaka viktminskning. Denna metod måste kombineras med en hälsosam kost och måttlig motion för att hjälpa dig att nå din viktminskning mål.
  • Om vid någon tidpunkt samtidigt som man övar akupressur du känner smärta, stoppa trycket omedelbart.

Articles Liés