Magnet terapi för Pain & Svullnad

Magneter har använts i 4000 år som en naturlig behandling för en rad hälsoproblem. I början av 20-talet, använde läkarna magneter för att behandla ischias och neuralgi. På senare tid har magneter testats för sina befogenheter smärtlindring på artros och fibromyalgi samt sårläkning och diabetes.

Hur Magneter Arbete


Inflammation är kroppens reaktion på en skada eller infektion. Vita celler svarar på skadan för att bekämpa infektionen. De extra vätska och vita blodkroppar orsakar svullnad, som i fråga om sådana villkor som artrit och fibromyalgi, kan bli kronisk.

Magnetfält tros påverka cirkulationssystemet. Teorin bakom terapeutisk magnetbehandling tyder på att magneter attraherar olika typer av metallpartiklar och blod innehåller järn, så när de terapeutiska magneter placeras på huden, magnetfältet når blodet och vävnader. Placeringen av magneterna ökar blodflödet som i sin tur ökar spridningen av syre och näringsämnen till de organ.

Området av en skada eller sjukdom kommer därmed få färsk syre, näringsämnen och endorfiner (naturliga smärtstillande som produceras i kroppen) som tros bota krämpor och minska smärtan.

Samtliga celler i kroppen innehåller joner, som är positivt och negativt laddade partiklar som bedriver elektromagnetiska pulser. Om cellerna är sjuka, är jonerna störs, vilket resulterar i cellulär obalans. Tillämpa ett statiskt magnetfält över den skadade eller sjuka området bringar joner tillbaka till inriktning.

Sjukdomar


Magneter har använts för att behandla en rad sjukdomar, bland annat artrit, tarmsjukdomar, kroniskt trötthetssyndrom, diabetes, fibromyalgi, högt blodtryck, sömnsvårigheter, migrän, benskörhet, dålig cirkulation, förslitningsskador (RSI), ischias och spondylos.

Det växande intresset för magnetisk terapi har gett upphov till utveckling av ett antal enheter som är avsedda att erbjuda smärtlindring. Precis som olika människor reagerar olika på läkemedelsdoser, inte alla absorberar magnetfält på samma sätt, och inte varje krämpa behandlas med samma form av magnetfält.

Typer av Magneter


Ferrit magneter är en typ av magnet som används för att läka i wraps, magnetiska sängkläder och skoinlägg. En annan typ, neodym "sällsynta jordartsmetaller" magneter, är mindre och mer lättviktig än ferritmagneter och kan hittas i magnetiska smycken, wraps och sängkläder.

Magnet styrka mäts i termer av gauss och tesla, uppkallad efter två forskare. En Gauss värde på 10.000 är lika med en tesla. En magnet måste ha minst 800 / gauss / 80 milli tesla för att tränga in i huden.

Stukningar, sträckningar, tendinit, karpaltunnelsyndrom, RSI och blåmärken, vilka alla förekommer i mindre än ett år, till exempel, kräver 800 gauss / 80 milli tesla, med mellan fyra och sex magneter som kretsar runt skadan. Ledvärk (förutom artrit) på mindre än två år krävs sex till 12 magneter av större styrka. Ischias, artrit, osteoporos, migrän och sömnlöshet kräva 10-25 magneter cirkling skadan.

Super starka magneter kan användas för extrem smärta. Dessa magneter är klassade 3000 gauss / 300 m tesla eller högre. De kan användas för att behandla personer med fibromyalgi eller annan all-over smärta.

Magnetiska smycken, sängkläder och andra produkter är tillgängliga på nätet och i många hälso-och sjukvårdsproduktkataloger.


Articles Liés