Exocrine pankreasinsufficiens hos människor

Människor har gjort skämt om tendensen hos djurägare och deras husdjur att ta på varandras personligheter och egenskaper. Men vissa delade attribut, till exempel stora sjukdomar är inget att skratta åt. Dr Jörg M. Steiner för Gastrointestinal Laboratory säger exokrin pankreasinsufficiens är ett vanligt och underdiagnostiserad tillstånd hos hund och katt. I en artikel, förklarar han att människor kan få denna sjukdom också och det kan vara lika svårt att diagnostisera och behandla.

Egenskaper


Dr Steiner förklarar att exokrin pankreasinsufficiens är en inflammation i exokrina bukspottkörteln som leder till matsmältningsproblem och möjligen njursvikt. När bukspottkörteln inte producerar tillräckligt med enzymer eller pankreasceller som gör matsmältningsenzymer, de näringsämnen människan behöver från maten inte blir absorberas eller rötas.

Symptom


Matsmältningsproblem är symptomatiskt för många brister, så det är inte lätt att själv diagnostisera exokrin pankreasinsufficiens. Buksmärta är ett vanligt symptom på pankreatit, vilket kan betyda exokrin insufficiens. Övervakning onormal avföring urladdning kan ge viss vägledning. Det ansvarsfrihet är fet, blek och avger en ovanligt dålig lukt bör personen söka en läkarens utlåtande. Palo Alto Medical Foundation rapporterar att vanliga symtom är gas, uppblåsthet och överflödig olja i avföringen. Bone smärta, blåmärken och muskelkramper är också vanliga symtom.

Orsaker


Patienter typ 1 och typ 2 diabetes är vanligt utvecklar exokrin pankreasinsufficiens. Cystisk fibros, som ofta körs i familjer, är också en viktig orsak till pankreasinsufficiens. Studier vid Gastrointestinal Laboratory visar att andra sjukdomar en människa kan ha att hindra funktionerna i bukspottkörteln kan leda till ineffektivitet senare.

Diagnos


Forskare vid universitet Institutionen för geriatrik Llandough säger att de metoder som används för att diagnostisera exokrin pankreasinsufficiens har inte riktigt standardiserats eftersom man tror att denna sjukdom är mer av en kattsjukdom. Dock rapporterar de, "Den" gold-standard "för diagnostik av pankreasinsufficiens är genom direkt testning och kräver dubbel lumen i magsäcken och tolvfingertarmen intubering." Dr Steiners rapport visar att många läkare använder en pankreas biopsi.

Behandling


Palo Alto Medical Foundation säger att akuta brister kan upprätthållas genom förändringar i livsstil och matsmältningsenzymtillskott som kan tas med måltider. De rekommenderar att en läkare bör övervaka dina framsteg när du lägger till enzymer och antioxidanter till dina vanliga måltider. De föreslår "Minska smärta och förebygga återfall av pankreatit genom att ta ett dagligt tillskott som innehåller betakaroten (9,000 IE), C-vitamin (540 mg), vitamin E (270 IU), metionin (2,000 mg), och selen (600 mcg; Notera: detta belopp ska övervakas av sjukvårdspersonal) ".


Articles Liés