Hur Spot Uran Förgiftning

Betraktas ett kemiskt gift, är uran farlig i alla dess former. Dock är betydligt farligare än andra former utarmat uran (DU) på grund av utsläpp av radioaktiva partiklar efter bränning eller på explosion. Trots faran är DU en ingrediens i militära granater som exploderar vid nedslaget, vilket skapar ett radioaktivt moln som påverkar de som andas in partiklarna.

Instruktioner


•  Misstänkt uran förgiftning om du drabbats av exponering för luftburna partiklar av DU och efteråt utvecklat kroniska luftvägssymtom. Mikroskopiska DU dammpartiklar bär på vinden och du kan drabbas exponering även om du inte är i omedelbar närhet av explosionen. Konstant hosta utan slem produktion och brösttryck betyder skador på lungorna.

•  märker förändringar i din vision och en ökad ljuskänslighet. Återigen kommer detta att ske inom några dagar efter exponering för DU men kan fortsätta i månader, beroende på dosen av strålning och din närhet till explosionen.

•  Vidta åtgärder för att förhindra missfall, om du är en kvinna utsätts för DU. Förutom en avbruten graviditet, du är på en högre risk att få barn med missbildningar. Män som utsätts för DU kan drabbas kromosomala och DNA förändringar också leder till missbildningar år efter exponering.

•  Besök din läkare för ett urintest för att bestämma nivåerna av DU i kroppen. Eftersom DU är också en faktor att förändra friska celler till cancer sådana, är viktig tidig upptäckt.

•  Minska effekterna av radioaktiv förgiftning genom att kasta bort kläder utsätts för DU eller tvätta den i en lösning av 2 procent bakpulver för att göra DU oxidpartiklar frigivning från tyget.

•  Öka ditt intag av citrusfrukter, om du misstänker att uranförgiftning. Test på djur som exponerats för en dödlig dos av DU indikerade att natriumcitrat ökade mängden DU utsöndras i urinen och minskade de giftiga effekter. Forskare räknar med en liknande effekt på människor, även om testerna inte är fullständig.

Tips


  • Se din läkare om du misstänker att uranförgiftning för att påbörja en avgiftning program så snart som möjligt.

Articles Liés