Nebulizer Behandling för Bronkit

Bronkit är en respiratorisk sjukdom som kännetecknas av inflammation i luftvägarna. I allmänhet är ett virus orsaken till denna sjukdom, men det finns andra miljö möjligheter. Bronkit kan bli kronisk, vilket innebär att den återkommer ofta. När den gör det, vanliga mediciner och behandling kommer sannolikt inte arbete. En nebulisator är en effektiv behandling för att använda när bronkit är ihållande. Dess möjligheter att koppla luftvägarna är en viktig del i att behandla denna sjukdom.

Orsaker


Bronkit är en respiratorisk sjukdom som ofta följer en förkylning eller andra luftvägsinfektioner. Kronisk bronkit kan orsakas av rökning, exponering för kemiska ångor, såväl som föroreningar. I vissa fall kan pågående bronkit faktiskt vara astma, så kontakta din läkare för att vara korrekt diagnostiserad.

Symptom


Eftersom bronkit är associerad med en kall, några av symptomen är också liknande. En låg feber, tillsammans med trötthet, är ofta närvarande med bronkit. Dock är det mest uppenbara tecknet en ihållande, produktiv hosta som har tjocka, färgade slem. Hostan åtföljs ofta av tryck över bröstet, andnöd och pipande andning, vilket är en visselpipa-liknande ljud som du hör när du andas.

Vad är en Nebulizer?


En nebulisator är en bärbar maskin som fungerar med en luftkompressor. Lang ansluter kompressorn till en flytande medicin kopp, vilken är ansluten till antingen ett munstycke eller en mask. En nebulisator tar den flytande medicinering, Albuterol, och ändrar den till en dimma form som inhaleras. Nebulisatorer används oftast för att behandla astma, men är lika effektiva vid behandling av bronkit.

Vem bör använda en nebulisator?


En del människor som har bronkit kommer att använda en snabbverkande eller räddning inhalator för att lindra inflammerade luftvägar. Tyvärr, är en inhalator som inte lämpar sig för alla, eftersom det kan vara svårt att använda, och när den används på fel sätt kanske inte dosera rätt dos av medicin. En nebulisator är perfekt för äldre, spädbarn och små barn på grund av dess användarvänlighet. När masken är på plats, allt som behövs är regelbunden andning.

Nebulisatorn Care


Väl hand om din nebulisator är viktigt, så se till att rengöra den efter varje användning. En oren nebulisator kan bli igensatta, samt bär risken för infektion. God vård innebär att tvätta medicin cup i varmt vatten och diskmedel efter varje användning och låta den lufttorka. Efter din sista användningen för dagen, tvätta koppen och munstycke eller mask på samma sätt, och låt lufttorka. Det är viktigt att tvätta de nebulisatorn delar i en ättika och vattenlösning var tredje dag. Blötlägg delarna i 20 minuter i halv en kopp vinäger och en halv koppar vatten och låt lufttorka.


Articles Liés