Luftvägsinfektioner

Vanligtvis kallas bronkit, orsakar luftvägsinfektioner svullnad och slembildning i dina luftrören som kan göra det svårt för dig att andas. Eftersom dina luftrören har den viktiga uppgiften att bära luft till lungorna, är det viktigt att du förstår hur man känner igen, behandla och förebygga denna infektion.

Typer


Akut (kortvarigt) bronkit kan utvecklas som en följd av en förkylning eller andra luftvägsinfektioner; kronisk (långvarig) bronkit uppstår oftast till följd av rökning eller annan långvarig lungirritation.

Symptom


Enligt Mayo Clinic, symtom på en bronkial infektion är väsande andning, hosta som kan producera slem (klar, gul, grön eller vit), andfåddhet, en lätt feber och trötthet.

Riskfaktorer


Möjliga bronkial infektion riskfaktorer är ett nedsatt immunförsvar, exponering för cigarettrök eller starka kemiska ångor och gastroesofageal refluxsjukdom (GERD).

Behandling


Din läkare kan rekommendera en mängd olika behandlingar beroende på vilken typ av bronkial infektion du har och din individuella hälsosituationen; alternativ allt från täta hydrering, vila och att använda en luftfuktare att hosta mediciner och receptbelagda antibiotika.

Förebyggande / Lösning


Oavsett orsaken till din bronkial infektion inkluderar undvika cigarettrök, undvika människor som har influensa eller förkylning, få en årlig influensavaccination och tvätta händerna regelbundet viktiga förebyggande åtgärder.


Articles Liés