Vad är Neural foraminal Stenos?

Neural foraminal stenos är förträngning eller förträngning av passagerna som nerverna passerar. Specifikt hänvisat till förträngning av öppningen mellan kotorna genom vilken den centrala ryggmärgen passerar. Detta leder till kompression av ryggmärgen i sig och kan förekomma i både nacke och nedre ryggen. Det är vanligast hos äldre.

Orsaker


Diskdegeneration är den vanligaste orsaken till neurala foraminal stenos. Detta orsakar en förträngning av öppningen mellan kotorna, och leder till press på ryggmärgen i sig, vilket resulterar i neurala foraminal stenos. Det kan också inträffa som ett resultat av osteoartrit och reumatoid artrit.

Symptom


Symtom på neural foraminal stenos är stickningar, smärta, domningar och svaghet i det drabbade området. Ibland smärtan är endast närvarande på en sida av ryggen eller nacken. Smärtan är vanligen kronisk och progressiv, försämring med tiden.

Diagnos


Diagnos av neural foraminal stenos kan vara svårt. Generellt är allt som krävs för diagnos röntgen, eventuellt en MRI, och en fullständig anamnes tillhandahålls med din läkare.

Behandling


Övningarna kan utföras med en sjukgymnast för att lindra smärta, minska symtomen och förhindra försvagning av en brist på fysisk aktivitet. Detsamma är sant för injektioner av kortikosteroider. Om villkoret är särskilt handikappande och gör enkla aktiviteter som att stå och gå svår, kan operation bli nödvändig.

Prognosis


Neural foraminal stenos är ett progressivt tillstånd, så om de bakomliggande orsakerna är inte behandlas, kommer symtomen bara värre med tiden. Om den bakomliggande orsaken är ett effektivt sätt och behandlas på rätt sätt, finns det ingen anledning villkoret skulle återkomma.


Articles Liés