Darvon Side Effects

Darvon is een medicijn dat wordt gebruikt om matige tot ernstige pijn. Het algemeen goed verdragen, maar er zijn enkele bijwerkingen geassocieerd met het gebruik ervan.

Identificatie


Darvon (propoxyphene) is een recept medicatie die de pijn verlicht. Het moet voorzichtig worden gebruikt omdat het de potentie om verslavend.

Maagklachten


Darvon kunnen maagklachten veroorzaken. Nemen van deze medicatie met voedsel kan helpen om dit te verlichten. Misselijkheid en constipatie zijn ook bijwerkingen van deze medicatie. Raadpleeg uw arts als deze symptomen ernstig worden.

Slaperigheid


Duizeligheid, slaperigheid en gevoel in het hoofd zijn alle bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van Darvon. Informeer uw arts als u een onregelmatige hartslag, trillen, verwardheid, angst, verwarring, flauwvallen, toevallen of vergeling van de huid of ogen te ontwikkelen, omdat dit een teken van een meer ernstige aandoening zou kunnen zijn.

Misbruik


Darvon kan verslavend en heeft het potentieel voor misbruik. Om dit te vermijden, is het belangrijk om precies inneemt zoals aangegeven en niet langer dan voorgeschreven. Vertel uw arts als u een voorgeschiedenis van afhankelijkheid van alcohol of drugsmisbruik, omdat dit het risico kan verhogen voor het ontwikkelen van een verslaving aan Darvon. Er zijn sterfgevallen gemeld bij de overdosis van Darvon geweest.

Drug Interactions


Vertel uw arts als u een andere verdovende pijnstillers, kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen of geneesmiddelen nemen voor depressie. Darvon kunnen interageren met carbamazepine, cimetidine en ritonavir. Alcohol dient te worden vermeden tijdens het gebruik van Darvon, omdat het de sedatieve effecten kunnen verhogen.


Articles LiƩs