Wat zijn de oorzaken van kindersterfte piepende?

Piepende ademhaling is een high-pitched, fluitend geluid, meestal gemaakt bij het uitademen. Het wordt vaak geassocieerd met astma, maar als uw kind wordt een piepende ademhaling zijn er een aantal dingen die het zouden kunnen veroorzaken. Hoorzitting uw baby piepen kan eng zijn, maar het is eigenlijk niet zo ongewoon. Hier zijn een paar van de redenen waarom uw kind kan worden piepen.

Acid Reflux


Zure reflux is de stroming van voedsel en vloeistoffen uit de maag terug in de slokdarm. Het komt vaak voor bij pasgeborenen en zuigelingen omdat de spier tussen de maag en de slokdarm is niet strak. Het veroorzaakt meestal spugen en extreme zenuwachtigheid na voedingen. Echter, kunnen ernstige gevallen van zure reflux veroorzaken respiratoire symptomen zoals hoesten en een piepende ademhaling. Als uw kind dit veel met reflux worstelt, zal uw arts willen het agressief behandelen.

Bronchiolitis en RSV


Respiratoir syncytieel virus (RSV) is een virale infectie die bronchiolitis, een aandoening waarbij de luchtwegen zwellen, waardoor het moeilijk om te ademen veroorzaakt. Het is meestal ernstiger bij kinderen, omdat hun luchtwegen zijn kleiner geworden en gemakkelijker geblokkeerd dat een volwassenen. Symptomen van RSV zijn hoesten, piepende ademhaling, snelle ademhaling en koorts. Neem contact op met uw arts als u vermoedt dat uw kind heeft RSV.

Reactive Airways Disease


Reactieve luchtwegaandoening is aa term voor baby's jonger dan 1 jaar oud die astma kunnen hebben. In principe betekent dat de luchtwegen reageren op een infectie door het verkrijgen gezwollen en veroorzaakt ademhalingsproblemen, zoals piepen. Echter, artsen meestal geen diagnose astma tot een kind is een beetje ouder en heeft meer dan een episode. Als uw arts zegt dat uw kind heeft een reactieve luchtwegaandoening, kan een astma diagnose volgt op een later tijdstip.

Kroep


Kroep is een virale infectie die het strottenhoofd en de luchtpijp beïnvloedt. Het komt het meest voor bij kinderen van 6 maanden tot 3 jaar oud en komt meestal voor in de winter. Kroep begint met koude symptomen die kan veranderen in een hoest die klinkt als een zeehond blaffen. Als de luchtweg wordt echt gezwollen, kunt u een piepende ademhaling horen. Als uw kind kroep en begint piepende ademhaling, dient u contact op met uw arts meteen.

Minder vaak voorkomende oorzaken


Andere minder vaak voorkomende oorzaken van een piepende ademhaling bij baby's zijn ook mogelijk. Cystic fibrosis kan een piepende ademhaling veroorzaken, maar het meestal gepaard met andere symptomen, zoals gebrek aan gewicht te winnen. Piepende ademhaling kan ook veroorzaakt worden als er iets als voedsel wordt ingeademd in de longen. Dit komt vaker voor bij oudere baby's en peuters. Obstructieve slaapapneu kan ook leiden tot piepende ademhaling bij baby's.


Articles Liés