Hur man undviker Hypnotism

Det finns en gammal uppfattning om att hypnotisörer har några ovanliga eller till och med magisk förmåga, och att de kan orsaka människor "under deras spell" att göra vad de vill att de ska göra. Denna tro har underblåsts av scenen hypnotisör som tar människor ur en publik och tydligen få dem att göra saker som de till synes aldrig skulle göra. Även hypnos har ingenting att göra med magiska krafter, bör det förstås för vad den verkligen är och inte är.

Instruktioner


•  Tillståndet för hypnos sägs uppstå när en hypnotisör framkallar ett transliknande tillstånd av medvetande i ett ämne (eller, i fallet med självhypnos, när någon sätter sig i ett transliknande tillstånd). I detta tillstånd, som ofta kallas för "hyper suggestibility," motivet är öppen för förslag på hypnotisör.

•  Det är viktigt att veta att hypnos är inte alls lika framgångsrik som urban myt antyder. Ett ämne som inte tror på en persons förmåga att hypnotisera honom, eller någon som inte vill bli hypnotiserad, inte kommer att bli. Ingen kan bli hypnotiserad mot sin vilja. Framgången för en etapp hypnotisör beror på hans förmåga att hitta extroverts i en folkmassa och de som har en naturlig benägenhet att "gå tillsammans."

•  Även de flesta hypnotisörer säger att all hypnos är självhypnos eftersom motivet är alltid kontroll och har alltid valet att följa eller inte följa Hypnotisören förslag. Anledningen till att hypnoterapi kan bli framgångsrik är att ämnet vill följa förslagen från hypnosterapeuten, men har inte kunnat lugna sina egna tvivel eller rädsla själv effektivt nog för att ersätta dem med önskade attityder eller beteendeimpulser.

•  Processen för hypnos börjar med ämnet stänger ögonen så att hon har en minskad medvetenhet om vad som händer runt omkring henne genom fysisk och perifer uppfattning.

•  Ämnet är sedan uppmuntras att slappna av så att mentala och känslomässiga motståndet är avslappnad tillsammans med musklerna i kroppen. Hans minskad medvetenhet om vad som händer omkring honom fokuserar sin uppmärksamhet på röst hypnotisör. Om motivet inte litar hypnotisör eller hypnosterapeuten eller är ovillig att slappna av hans mentala försvar, kommer han inte att uppnå den nivå av "hyper suggestibility" och det hypnotiska tillståndet inte kommer att uppnås.

•  Även om motivet inte når ett hypnotiskt tillstånd, betyder det inte att det som föreslås under det tillståndet är oemotståndlig. Tvärtom kan det ta flera sessioner innan ens villiga ämnet kan lugna henne oönskade rädslor och impulser och förlita sig på de förslag hon lyssnat på när under hypnos.

•  Precis som ingen kan få dig att lita på dem, ingen kan få dig att bli hypnotiserad. Om du inte vill bli hypnotiserad, är enbart den omständigheten att någon försöker få dig att göra något du inte vill göra tillräckligt skäl för dig att inte lita på personen. Utan förtroende finns det ingen mental avslappning; utan mental avslappning, det finns ingen hypnotiskt tillstånd.


Articles Liés