Biverkningar av Prolotherapy

Prolotherapy är ett alternativt botemedel mot kronisk smärta. Även läkare samt naturläkare ger Prolotherapy, de flesta försäkringsbolag och Medicare anser behandlings investigational och inte täcka det. Prolotherapy innebär injektion av sockerlösningar i senor och ligament. Tekniken har få biverkningar och allvarliga biverkningar är sällsynta.

Funktion


Injektion sockerlösning är utformad för att stärka ligament och senor och stimulera produktionen av nya bindväv. Prolotherapy kombinerat med spinal manipulation och motion har visat sig förbättra kronisk ländryggssmärta, enligt Mayo Clinic.

Vanliga biverkningar


Den vanligaste Prolotherapy biverkningen är muskel ömhet kring injektionsstället. Prolotherapy orsakar inflammation, så kan det finnas blåmärken, smärta, stelhet och svullnad.

Tidsplan


Inflammation från Prolotherapy varar vanligtvis upp till en vecka, men ibland längre. Kvardröjande smärta är inte ses som en oroande biverkning och kan vara ett tecken på läkning.

Behandling


Massage och fuktig värme kan lindra smärta i samband med Prolotherapy. Antiinflammatoriska läkemedel bör undvikas, men andra, såsom paracetamol (Tylenol) är tillåtna.

Risker


Den patient som får svåra smärtor efter Prolotherapy ska kontakta hälso-och sjukvård utövare, eftersom det kan tyda på en infektion. Andra möjliga allvarliga biverkningar inkluderar spinal huvudvärk, blödningar, kollapsade lungor och diskskada.


Articles Liés