Om Malarone

Malarone är ett receptbelagt läkemedel för profylaktisk förebyggande och behandling av malaria. Det innehåller två aktiva substanser, atovakvon och proguanil. Det tas vanligen med en dos på en tablett per dag. Malarone kan ge gastrointestinala biverkningar.

Indikationer för användning


Malarone är indicerat för profylaktisk förebygga malaria. Malaria orsakas av P. falciparum protozo, som bärs av myggor. I många delar av världen, är parasiten P. falciparum resistenta mot många läkemedel mot malaria, såsom choloroquine. I dessa områden är Malarone ett föredraget profylaktiskt läkemedel. Malarone kan också användas för att behandla aktiva malariainfektion hos patienter som inte har genomgått profylaktisk behandling och har fått sjukdomen.

Aktiva ingredienser


Malarone innehåller två aktiva ingredienser: atovakvon och proguanil. Atovakvon verkar genom att hämma energiproduktionen inom parasiten medan proguanil hämmar replikationen av parasiten när den har invaderat cellerna i blodet.

Biverkningar


Malarone har flera biverkningar, av vilka många är gastrointestinal ursprung. Det kan orsaka magsmärtor, illamående, kräkningar och diarré. Det orsakar också huvudvärk i vissa användare.

Dosering


En kurs i Malarone brukar påbörjas en till två dagar före exponering för malaria-riskområden. Kursen fortsätter, en tablett per dag, under hela vistelsen i området och sedan en vecka efter utgång från det endemiska området.

Tala med en läkare


Om du reser till ett område där malaria är endemisk, tala med en läkare om vilka malaria alternativ är rätt val. En läkare kommer att ge dig ett recept för den föredragna malaria medicin för det område där du reser.


Articles Liés