Dopamin Dysregulering syndrom

Dopamin dysregulation syndrom er en sjælden sygdom, der udvikler sig i nogle mennesker med Parkinsons sygdom. Disse patienter bevidst tage for store doser af deres medicin i en vanedannende mode og almindeligt vise problemer med selvkontrol.

Identifikation


Også kaldet hedonistisk homeostatisk dysregulering, dopamin dysregulation syndrom er en uregelmæssighed i hjernens belønningssystem. Det fremgår langvarig dopamin substitutionsterapi i patienter med Parkinsons sygdom.

Symptomer


Almindelige kliniske tegn inkluderer ludomani, shopping, spise eller seksuel adfærd. En hyppig symptom tvangshandlinger, eller gentagne gange at udføre en ubrugelig opgave som sortering og foring op objekter.

Medicin


Parkinsons sygdom er mest almindeligt behandlet med levodopa, som kroppen omdanner til dopamin. Sygdommen kan også behandles med dopaminagonister, såsom bromocriptin, som har lignende handlinger som dopamin.

Brain effekter


I en undersøgelse fra 2006 ledet af Medical Research Council (MRC) Kognition og Hjernen Sciences Unit i Cambridge og offentliggjort i Annals of Neurology, sammenlignede forskerne hjernen dopamin frigivelse i Parkinsons patienter med syndromet, og dem uden. Personer, der viste den største trang til deres medicin viste de højeste niveauer af dopamin frigivelse.

Personlighedstræk


MRC-undersøgelse fandt forhøjede niveauer af et personlighedstræk er forbundet med risiko at tage patienter med dopamin dysregulation syndrom. Patienter med syndromet viste også større motivation for pengene belønning foruden narkotika belønning.


Articles Liés