Vad är Bältros Virus?

Herpes zoster, en av de många former av herpesvirus är mer allmänt kallas bältros. Enligt CDC, det finns en "uppskattningsvis 1 miljon ärenden om året." Det är ett virus slappa i rötterna av nerverna, där det kan ligga vilande under loppet av en livstid utan att någonsin påverka värden. Om det väcker, är det dock en irriterande, synlig virus vars huvudsakliga signatur är en kliande utslag. Du kommer att känna som om du tillbringat en natt i en mygga boet. Bältros är inte livshotande. Det finns inget botemedel mot bältros, men du kan lindra den värsta delen av denna bugg.

Vem som får bältros?


Alla som har haft vattkoppor kan komma ner med bältros. Mycket på samma sätt som en glödlampa behöver en strömbrytare för att lysa klart, bältros har många triggers. Åldrande och en försvagning av immunsystemet är en stor bidragsgivare till vakna bältros, men du behöver inte vara gammal för att drabbas av sjukdomen. Även om det finns ingen riktig förståelse för varför bältros vaknar och påverkar kroppen, kan stora mängder av stress ta med den till ytan och lägga till en lång sträcka av obehag.

Symtom på Bältros


Bältros har många symptom förväxlas med andra sjukdomar, men en distinkt kontrollampa tecken. Det kan börja med något så enkelt som en huvudvärk. Ljuskänslighet är ett annat exempel på uppkomsten av bältros. Känsla som du har influensa, utan feber, är en annan indikator på bältros. Du kan känna dig yr, svag eller yr. Clincher för att anse att bältros verkligen har vaknat är smärtan, klåda eller utslag dyka upp i ett område i kroppen. Dessa kommer att se ut som små åsar, ungefär som utseendet på bergstoppar bort i fjärran. De är små gupp, fyllda med vätska. Dessa åsar kan ta upp till en månad att gå bort och kommer att tillbringa mycket av sin tid så att du vet var de är med sting eller bett av viruset. Du kan också märka problem med synen och hitta dig själv att nå för tankar som annars kom lika snabbt som blixten. Kanske du glömmer något som slår dig så konstigt att ha glömt, när du kommer ihåg det.

Behandla Bältros


Om du tror att du har bältros, är det absolut nödvändigt att ringa din läkare. Ju tidigare du börjar behandla det, desto snabbare kan du lägga tillbaka den på sin plats, som sover i nervrötterna. Även om det inte finns något botemedel mot bältros kommer antivirala mediciner hjälper vända bort den. Ordinarie över disk smärtlindring kommer att bidra med den smärtsamma utslag och hudkrämer kan hjälpa till att lindra galenskap någon ihållande klåda kommer att inspirera. Du vill inte vara ute bland folk, eftersom du nu är en fara för någon som aldrig har haft vattkoppor. Människor som inte har haft vattkoppor kan fånga sjukdomen från dig. Om du är över 60, fråga din läkare om ett vaccin som kan stoppa bältros från uppvaknande. Åtminstone kan det lindra svårighetsgraden av viruset bör det slå dig.

Bältros och du


Bältros, som en vanlig förkylning, är bara en av de saker i livet som ligger på lur för att stiga upp och bita oss när vi minst anar det. Du har bältros om du har haft vattkoppor. Vi kan hjälpa till att hålla vår inre armé stark med rätt kost, vila och träning, allt som bidrar till att minska vår stress. Valet är enkelt. Ju bättre vi tar hand om oss själva, desto mindre sannolikt de sovande virus stiga upp och slå oss, för hur lång tid de tar att utvecklas färdigt. Bältros kan ta upp till en månad att försvinna, medan du bara behöver några minuter att tänka på de saker du behöver göra för att ta hand om dig.

Omsorg om Utslag


De bältros utslag blir smärtsamma, kliande, små blåsor fyllda med vätska. Håll området rent och tvätta händerna ofta, särskilt efter repor eller öppna någon av blåsor.


Articles Liés