LED Pain Therapy

Modern teknik har hjälpt oss att ge bättre behandlingar för olika sjukdomar och tillstånd. En av dessa tekniker är den Ijusemitterande diod (LED). LED terapi, även känd som ljusterapi, kan användas för att minska smärtan.

Historia


I förmodern tid, avses grekerna till solexponering som ljus eller HELIOTERAPI, som de såg som bra för hälsan. På 19-talet, en dansk läkare, Dr Niels Finsen fick Nobelpriset för att visa hälsoeffekterna av ljusvåglängder vid behandling av tuberkulos. Detta har blivit relevant för andra områdena hälsa, såsom dermatologi, sjukgymnastik och neurologi. Cancer forskare har funnit sina fördelar också, genom att kombinera enda röd frekvens och aktuell grädde. Idag har lysdiod terapi godkänts av Food and Drug Administration.

NASA Teknik


År 2003, National Aeronautics and Space Administration (NASA) hittat ett sätt att få smärtlindring för cancerpatienter med hjälp av en teknik som använder LED för växtligheten i rymden. Detta genombrott visar också potential för att behandla eller bota benmärgstransplanterade patienter som lider av oral mukosit. Patienter som lider av detta tillstånd upplever extrem smärta från inflammation i mag-tarmkanalen samt sår i mun och svalg. Den anordning som används i behandlingen är en bärbar LED enhet som placeras på patientens kind under en minut varje dag.

Ljus Force Terapi


Ett annat genombrott i att använda LED smärtterapi är ljus kraft terapi, som också är godkänt av FDA för behandling. Utvecklad i Denver 2004, är denna terapi känd för att lindra smärta hos patienter som lider av artrit, fibromyalgi och tendinit samt muskelsmärta och spasmer. Bortsett från att minska smärta, visar ljuskraft terapi potential att öka blodcirkulationen när det används för att slappna av musklerna. Dessutom ger det också fördelar för levande vävnader genom att påskynda cellulära metaboliska processer samt bistå blod och syre strömma fram till vävnaden.

Hud Fördelar


LED terapi kan aprovide fördelar för sin hud, eliminera de bakterier som bor där, på så sätt lindra smärta i samband med ett givet tillstånd. Acne och hudinflammation såsom psoriasis kan härdas med ljus eller LED terapi. Solljus kan hjälpa döda bakterier som finns på huden som orsakar akne eller psoriasis. Agenten som dödar bakterierna är de synliga violetta strålar som kommer från ljuset.

Varning


Det finns vissa risker och eventuella biverkningar som förknippas med ljusterapi. Även om dessa är ovanligt att patienter bör vissa försiktighetsåtgärder vidtas. Dessa risker inkluderar irriterade ögon från ljuset, huvudvärk, kräkningar och trötthet. Personer som har känslig hud bör vara försiktiga med att genomgå LED terapi tillsammans med dem som tar mediciner som reagerar lätt på ljus.


Articles Liés