Hur man håller Scalp Ringorm sprids från en plats till en annan

Ringorm i hårbotten brukar finnas hos små barn, men vem som helst kan få det. Den ringorm svampen infekterar vävnad i håret och orsakar fjällande fläckar i hårbotten. Du kan bli smittad genom att komma i nära kontakt med en smittad person, djur eller icke-levande objekt. Till skillnad från ringorm på andra delar av kroppen, kan hårbotten ringorm inte behandlas med en aktuell grädde. När smittade är det viktigt att behandla svampen omedelbart; Om inte, får håret växer inte tillbaka.

Instruktioner


Håll hårbotten Ringorm Från Spreading


•  Identifiera ringorm. Ringorm i hårbotten sker vanligen i form av kala fläckar. Svampen sprider vanligtvis utåt, vilket orsakar ett ringliknande mönster. Det kan klia och orsaka obehag. Det bästa sättet att diagnostisera problemet är genom att se din läkare. Han kommer att använda ett mikroskop för att leta efter svamp på huvudet. Om det verkligen är ringorm, kommer han att förskriva en oral medicin som kommer att sprida sig i hela kroppen och tränger hårsäckarna.

•  Följ instruktionerna för din läkare för att ta läkemedlet. Detta består vanligen av att ta medicinen varje dag i sex till åtta veckor.

•  Shampoo med selen svavelväte (2,5%) eller zinkpyrition (1-2%) 2-3 gånger i veckan för att förhindra spridning. Detta kommer att hjälpa till att döda svampen och minska spridningen av sporer. Ersätt inte schampo för oral medicin.

•  Undvik att repa det smittade området. Detta kan sprida svampen till andra fläckar på din hårbotten och till andra delar av kroppen.

•  Använd inte infekterade objekt som hattar, kammar eller borstar vid behandling av ringorm.

Tips


  • Head & Shoulders Intensive Treatment, Selsun, Selsun Blå och Selsun Guld för kvinnor har alla selen svavelväte.
  • Griseofulvin är den vanligaste läkemedel för behandling av ringorm. Om du är allergisk eller icke-mottagliga för det, kan användas Itrakonazol, flukonazol eller terbinafin.

Articles Liés