Decadron s Långsiktigt biverkningar

Decadron är ett receptbelagt läkemedel kortikosteroid som används för att lindra inflammation. Trots dess effektivitet, utgör Decadron en risk för vissa komplikationer när de används långsiktigt.

Biverkningar


Vanliga biverkningar av Decadron utvecklas tidigt under behandlingen och fortsätta under hela långvarig användning. Dessa inkluderar matsmältningsbesvär och ökad aptit, vilket leder till viktökning över tiden.

Risk: Hjärt-kärlsystemet


Långvarig användning av Decadron utgör en risk för allvarliga kardiovaskulära biverkningar, inklusive puls oegentligheter, arytmi, blodproppar, stroke, hjärtsvikt och hjärtstillestånd.

Risk: Diabetes


Decadron orsakar ökning av blodsockernivåerna, som med tiden leder till typ 2-diabetes hos vissa patienter. Utvecklingen av diabetes kräver livslång behandling för att undvika eventuella komplikationer som hjärtsjukdomar, blindhet och amputation av fötterna på grund av dålig cirkulation.

Risk: Cushings syndrom


Eftersom Decadron ökar mängden kortisol i kroppen, placerar den du i riskzonen för Cushings syndrom, ett kroniskt tillstånd som orsakas av överskott av kortisol. Komplikationer av Cushings syndrom inkluderar högt blodtryck, njursten, benskörhet, ofta virus, bakterier och svampinfektioner och förlust av muskelstyrka.

Överväganden


Efter att ha tagit Decadron under en längre tid är det möjligt att utveckla abstinenssymptom om du plötsligt slutar att ta det. Dessa inkluderar smärta i muskler, ben och leder, illamående, huvudvärk och feber.


Articles Liés