Pudendal neuralgi Symptom

Pudendal neuralgi är ett tillstånd som kan leda till besvär för de människor som lider av det, speciellt när det drabbar en man. Symptomen på pudendala neuralgi är inte svårt att identifiera, men det är lätt att ignorera dessa symptom tidigt i det skick utveckling. Villkoret tar tid att utveckla, men om du känner någon av symptomen på pudendal neuralgi, så är det viktigt att komma till en läkare. Pudendala neuralgi kan orsaka impotens hos män, men den kan behandlas.

Identifiering


Pudendal neuralgi är ett tillstånd som påverkar nervsystemet i och runt bäckenregionen. Symptomen på pudendala neuralgi normalt känt i könsdelarna, i höfter och lår och skinkor. En av de primära orsakerna till detta tillstånd är längre perioder av sittande. Idrottare som cyklister upplever ibland pudendal neuralgi, och det är därför det ibland kallas cyklist syndrom av idrottsmän och idrottstränare.

Smärta


Pudendala neuralgi kan ta ett tag att till fullo utveckla, och som det utvecklar det börjar visa symptom som blir mer märkbar över tiden. Eftersom villkoret har sitt ursprung i bäckenregionen, kan uppkomsten av villkoret att sitta i en stol oerhört smärtsamt. Men sitter på en toalettsits eller liggande skapar inte någon smärta alls. Du kan tala om tillståndet fortskrider eftersom även efter att du hitta en bekväm ställning, är smärtan fortfarande kvar. En annan indikation på att villkoret förvärras är att smärtan blir gradvis sämre under hela dagen.
Smärtan är vanligen identifieras som en skarp, brännande känsla, men det kan också kännas som om en nerv i din ljumske är vriden eller dras. I vissa fall kan du uppleva domningar, och det är inte ovanligt att smärtan att flytta till olika platser i din bäcken och ljumske regioner.

Bladder och tarmsymtom


Pudendala neuralgi har urinblåsa och tarm symptom också. I blåsan symptomen innefattar en oförmåga att upptäcka när det finns urin i blåsan, svag urinstråle eller svårigheter att urinera, och plötsligt brådskande att urinera.
Tarmarna visar smärta efter tarmrörelser, diarré eller förstoppning, och det plötsliga uppdykandet av smärtsamma hemorrojder.

Sexuella Symptom


Pudendala neuralgi påverkar män och kvinnor, och det har sexuella symtom för både liksom. Hos män kan pudendala neuralgi resultera i skarp smärta under utlösning, impotens eller svårigheter att få erektion, och ofta smärta i testikelområdet särskilt under samlag. För kvinnor, symptomen är smärta vid samlag och intensiv smärta vid sexuell stimulering.

Nerv Symptom


I vissa fall pudendala neuralgi kan ha en effekt på nervsystemet och kan börja generera smärta som vanligen identifieras med skiv problem i ryggraden. Det kan finnas ischias symptom i skinkorna som inkluderar en brännande känsla, en stickande känsla och domningar. Smärtan kan också stråla ner benet i form av värme.

Pudendala neuralgi slår normalt bara en sida av kroppen, men det är inte ovanligt att symptomen märkas på båda sidor. I vissa fall kan smärta kan härröra på en sida, men det är känt på den andra sidan. Detta kallas reflekterande smärta.


Articles Liés