Vad är en Smärtbehandling läkare?

Tillväxten av behandlingsalternativ för att lindra smärta har gett upphov till den medicinska specialiteten smärtlindring, vars utövare har en mängd olika tillståndsspecifika alternativ för att lindra - eller är chef - smärta. De arbetar tillsammans med behandlande läkare eller ensam. Vissa smärtlindring läkare specialiserade på medicinska områden som ortopedi, anestesiologi och neurologi.

Utbildning


En smärtlindring läkare har tjänat graden av medicine doktor (MD) eller doktor osteopati (DO). Han måste också få en licens från den stat där han utövar medicin. Praxis begränsade till specialiteter kräver certifiering av sina respektive specialitet styrelser, till exempel den amerikanska styrelsen för fysikalisk medicin & rehabilitering.

Signifikans


Som en del av sin läkarutbildning, kan läkarna utveckla färdigheter i ett eller flera områden av smärta, inklusive användning av mediciner, varma eller kalla kompresser eller rekommendation av sjukgymnastik. Smärtbehandling specialister, utbildade i ett brett spektrum av metoder för behandling av smärta, har möjlighet att erbjuda fler behandlingsalternativ och att rekommendera de som bäst passar den enskilda patienten och jobbigt.

Villkor


University of Pittsburgh Medical Center listar på sin hemsida ett antal villkor och olika behandlingsformer för att kontrollera smärta. Skador och sjukdomar, såsom brutna ben, cancer och artrit kan orsaka svår smärta. Med begränsade tid, resurser och utbildning i smärtbehandling, läkare ofta samordna behandlingen av stora smärtframkallande förhållanden med specialister smärtlindring. Kirurger arbetar med smärthanterings läkare att påskynda återhämtningen och underlätta läkningsprocessen.

Bedömning


En artikel, "kronisk smärta", på CIGNA förfaranden hemsida information för bedömning, tillsammans med orsakerna till och hantering av smärta. En grundlig utvärdering kräver smärtlindring läkare att granska patientens medicinska bakgrund, inklusive alla aspekter av släkten som kan påverka diagnos och behandlingsplan. Patientens livsstil är i främsta rummet för att hon kanske måste minska vissa aktiviteter som en del av behandlingen. Läkaren också migh göra en psykologisk bedömning för att bestämma emotionella attityder till smärta. Skick specifika tester kan omfatta blodprov, röntgen och kärngenomsökningar.
Finns dessa förfaranden resulterar i en diagnos och, från det, rekommendationer för olika patientspecifika och sjukdomsspecifika behandlingsalternativ.

Former


Bland den arsenal av behandlingsmetoder tillgängliga för smärtlindring specialist är pumpar som levererar smärts intravenöst, på begäran eller vid förutbestämda intervall; implantat som blockerar smärtsignaler; muntliga eller injicerbara smärtstillande medel, såsom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel eller kortison. Andra alternativ är sjukgymnastik och beteendeträning för att minska känsligheten för smärtframkallande stimuli.
Din smärthantering läkare kan också använda alternativ smärtlindring såsom meditation, hypnos, biofeedback och akupunktur. Ledplastik kirurgi är ett alternativ för extrem försämring som inte svarar på icke-kirurgiska smärtminskning modaliteter.


Articles Liés