Akupunktur för neuropatisk smärta

Akupunktur och traditionell kinesisk medicin (TCM) kan användas för att behandla en så bred variation av hälsofrågor som västerländsk medicin. I synnerhet är akupunktur ofta använder för att behandla neuropatisk smärta, dvs smärta i det centrala eller perifera nervsystemet, från ryggont till karpaltunnelsyndrom och andra typer av perifer neuropati.

Neuropati Behandling


En akupunktör kommer vanligtvis tillbringar mycket tid att titta på den stora bilden med någon diagnos. Vid neuropatisk villkor, finns det många möjligheter att det orsakar. Neuropatisk smärta är smärta som följer av en akut eller kronisk skada på nervsystemet. Vissa villkor, såsom karpaltunnelsyndrom, har fysiska eller mekaniska orsaker såsom repetitiva handrörelser. Andra typer av neuropati kan orsakas av något av diabetes till ischias till andra fysiska eller emotionella påkänningar.

Detta gör kommunikationen av största vikt med din akupunktör. Några frågor från din läkare kan verka ovanliga eller till och med lite psykologiskt i bakgrunden till någon förväntar sig en mer typisk läkare samråd. Det är viktigt för din akupunktör för att få en fullständig och ärlig bild av vad som bekymrar dig för att utforma en effektiv behandling.

Din behandling är utformad enligt din läkare övergripande förståelse för din sjukdom och dina symtom. Din behandling kommer att utformas med ett eller flera av dessa mål, bland annat: (1) rör sig Qi igenom ditt system, (2) öka blodflödet, (3) minska inflammation, (4) lindra smärta eller (5) minska stress.

Vad är akupunktur?


En akupunktur behandling innebär införandet av sterila, nålar av rostfritt stål till specifika punkter längs ett system av meridianer i kroppen för att stimulera flödet av Qi (uttalas "chee") eller livsenergi. Det är genom det fria flödet av denna energi längs dessa vägar att inflammationen och svullnaden är reducerade.

Behandling


Nålarna är kvar på plats under ca 20 till 30 minuter eller mer medan patienten ligger stilla vilar.

När nålarna är på plats, kommer akupunktör ibland stimulera punkter ytterligare genom att manipulera, tvinna eller tillämpa elektrisk stimulering till nålarna.

Varaktighet


Vissa patienter kommer att se förbättringar efter bara en behandling. Övriga patienter, särskilt patienter som har haft en långvarig skada eller gått en betydande tid utan behandling, kan behöva flera behandlingar innan ser betydande förbättring.

Historia


Den dokumenterade konsten att akupunktur går tillbaka mer än 2500 år, vilket gör den till den äldsta formen av professionell medicin praktiseras i världen. Ungefär en fjärdedel av världens befolkning är för närvarande behandlas med akupunktur.


Articles Liés