Hjälp med receptbelagda läkemedel

Lära sig om receptbelagda läkemedel kan verka komplicerat, eftersom många läkare talar ett språk som verkar alltför komplicerat. Lyckligtvis eftersom receptbelagda läkemedel regleras av Food and Drug Administration, det finns mycket information om alla typer av receptbelagda läkemedel som finns på marknaden. Genom att veta var man ska söka, kommer du att kunna hitta den hjälp du söker om receptbelagda läkemedel.

Lokal information


Det enklaste sättet att ta reda på om en viss medicin som du tar är att ringa ditt lokala apotek. Om apoteket inte är tillgänglig, ring alla apotek (även om du inte fyller dina recept där) för att tala med en farmaceut i tjänst. En apotekare specialitet är att förstå reaktioner medicinering, och han kommer sannolikt att vara mer tillgängliga för dig än din läkare. En apotekare kommer också att kunna förklara läkemedelsinteraktioner och svara på eventuella frågor du har i lättförståeligt språk som inte är alltför kompliceras av medicinsk jargong. Fråga apotekspersonalen om en broschyr eller informativt häfte på drogen när du plockar upp den från apoteket. Han kommer troligen att vara glad för att ge dig den informationen.

Använda Internet


Internet är ett fantastiskt verktyg för att hjälpa dig att hitta den information du söker om en viss medicin. Det finns flera välrenommerade webbplatser som listar varje läkemedlets biverkningar, interaktioner, varningar, information och behandling dosering rådgivning. Två stora webbplatser för att använda är Drugs.com och MayoClinic.com. Genom att använda dessa två webbplatser, kommer du förmodligen att hitta all information du behöver på någon särskild receptbelagda läkemedel.

Officiella webbplatser


Ett annat bra sätt att ta reda på mer om en viss medicin är att besöka webbplatsen för läkemedelstillverkaren. Eftersom receptbelagda läkemedel är starkt reglerade av regeringen, de är skyldiga enligt lag att lägga upp information och varningar på sina webbplatser och i deras broschyrer och informativa broschyrer. Om du har problem med att hitta den officiella webbplatsen för läkemedlet i fråga, kommer apoteks gärna ge den informationen till dig.


Articles Liés