Botemedel för Hookworm

Hakmask infektioner är resultatet av runda maskar som finns i lungorna och tarmarna hos människor och djur. Enligt University of Maryland Medical Center, är hakmask infektioner främst förpassas till tropiska och subtropiska områden, och är sällsynt i USA. Masken larver in i kroppen genom huden och vandrar till lungorna och tarmarna via blodomloppet, där de orsakar hosta, anemi och andra komplikationer. Behandlingen är en tvådelad process där infektion och komplikationer behandlas efter svårighetsgrad.

Hookworm Behandling


University of Maryland Medical Center uppger att fullständig återhämtning från hakmask infektion är möjlig om infektionen upptäcks och behandlas innan komplikationer blir allvarliga eller livshotande. Mediciner som dödar parasiter, som pyrantelpamoat, albendazol eller mebendazol kommer utrota hakmask. Längden av behandling beror på svårighetsgraden av angrepp.

Komplikationer


Hakmask i matsmältningskanalen urlaknings järn från kroppen. På grund av detta, följer blodbrist ofta infektion. Enligt University of Maryland Medical Center, järntillskott och en ökning av järnrik mat är den bästa behandlingen. Den näst mest allvarlig komplikation är förlust av protein, som också avhjälpas med näringsmässiga förändringar. Andra komplikationer, såsom hosta, hudirritation och diarré avta vanligen en gång maskar dödas.


Articles Liés