Paraplegic Symptom

En förlamad är någon som har drabbats av förlamning eller en förlorad känsla av den nedre halvan av sin kropp. Detta inkluderar en oförmåga att röra båda benen och kan påverka en del eller alla sina bålmusklerna också. Paraplegi har många orsaker, inklusive prenatal skada, förlossningsskada, sjukdom och olycksfall. De flesta paraplegics kan inte gå och förlita sig på rullstolar som sin viktigaste transportmedlet. Det finns behandlingar som kan användas för att behandla förlamning men det finns inget botemedel mot denna skada.

Orsak


Paraplegi orsakas av ett avbrott i nervbanorna mellan hjärnan och benen. Ryggmärgen är en bunt av nerver som skickar signaler mellan hjärnan och kroppsdelar, såsom ben och armar. När dessa signaler inte kan nå fram till underkroppen på grund av skada en person kan bli förlamad.

Anatomi av ryggmärgen


Ryggmärgen är uppdelad i 3 delar. Det finns 6 livmoderhalscancer nerver som går från nacken till halsen. En skada på dessa nerver kan lämna någon en tetraplegi. Quadriplegics har svårt att flytta sina armar och händer samt deras underkropp och kan ha andningssvårigheter också. Efter livmoderhalscancer nerverna finns 12 nerver som bygger upp bröstkorg nerver. En skada på detta område kan leda till förlamning. Det finns också 5 ländryggen och sakrala nerver som når till nedre delen av ryggen. En skada på detta område kan leda till förlamning också.

Symtomdebut


Symtom på paraplegi kan manifestera plötsligt eller efter en långvarig sjukdom. En person kan uppleva förlamning som följd av bilolycka som bryter nerverna i ryggmärgen eller gradvis efter tillväxten av en tumör.

Symptom


Paraplegi symtom är en oförmåga att röra sig, känna temperatur, upptäcka smärta, urininkontinens och ofrivilliga beslag av muskelvävnad. Patienten kan ha möjlighet att känna smärta men inte känslan av varm eller kall. Patienter kan också ha möjlighet att känna en lem, men inte flytta den. Vissa sjukdomar som polio lämna människor med förmågan att känna, men oförmågan att gå. Någon som kan känna sina nedre extremiteterna, men kan inte flytta dem fortfarande anses en förlamade.

Typer av skador


Paraplegi kan delas upp i två former: ofullständiga och fullständiga. Ett fall av ofullständiga paraplegi innebär nerverna inte var fullt avhuggna. En person kan fortfarande att kunna gå med hjälp av hand eller armbåge kryckor och ben hängslen. Människor som upplever en ofullständig skada kan återfå full rörelse i benen och så småningom gå utan hjälp även om de fortfarande står inför nervskada från ursprungliga skadan som kan begränsa deras rörelseomfång. Någon med komplett paraplegi har en skada som har full avskurna ryggmärgen. Personer med kompletta skador är oftast inte kan gå och lita på rullstolar att komma runt. De kan ha viss begränsad rörelse i benen, men inte tillräckligt med styrka för att stödja sin vikt.


Articles Liés