Svåra Sinus Huskurer

Bihåleinflammation, eller inflammation i sinus hålrum orsakade av bakterier, virus eller svampinfektioner, är en av de vanligaste sjukdomar som människor söker behandling. Allvarliga problem med bihålorna tenderar att vara kroniskt, och om du är benägna att dem du kommer förmodligen slåss dem många gånger under loppet av ditt liv. Det finns många effektiva hem rättsmedel för bihåleinflammation som du kan prova; Men de är inte en ersättning för professionell medicinsk vård.

Äppelcidervinäger


Den naturliga botemedel samhället touts ofta äppelcidervinäger som ett botemedel för allt från artrit till halsbränna, men i fallet med dina belägrade bihålor, det verkligen kan göra skillnad. Äppelcidervinäger tenderar att tunna ut slem i bihålorna, vilket gör det lättare att eliminera från kroppen (som hjälper bär bakterier och främmande ämnen ur den också). Du kan smutta på vinäger (1/8 kopp utspädd i 16 oz. Vatten) flera gånger om dagen, eller koka den utspädda blandningen och andas in ångan. Vinäger har också anti-svamp egenskaper som kan vara av enorm nytta för personer med allergier mot mögel och mjöldagg.

Saline Sköljningar


Ett av de mest effektiva hem sinus behandlingar är en koksaltsköljning. Med hjälp av en specialiserad pott (kallas en Neti potten) med en lång, smal pip, eller en enkel gummiblåsa, luta huvudet över handfatet med ett öra mot skålen. Låt en saltlösning mix (1 tsk. Salt och en nypa bakpulver i en kopp varmt vatten) häll i näsborren som är på topp. Det kommer att strömma in i sinus hålrum och ut den andra näsborren, bär med sig gamla slem, smuts, damm, allergener och bakterier. Rätt huvudet, blås försiktigt och upprepa på andra sidan. Känslan tar tag att vänja sig, men det är oerhört effektivt, särskilt när den används som en rutinmässig förebyggande åtgärd.

Cayenne Pepper


Denna behandling kan låta skrämmande - ja, det är skrämmande - men många människor svär vid det. Det är ganska enkelt: ta en liten nypa cayennepeppar och sniffar upp näsan. Det kommer att brinna, men de flesta säger att även intensiv, är bränn inte outhärdlig, inte heller varar oerhört länge. Cayennepeppar verkar också ha en antibakteriell effekt, vilket kommer att hjälpa till när det finns en faktisk infektion i sinus hålrum.

Befukta


Torr luft är en enorm boven i sinus irritation. När luften är torr, är din kropp försöker att befukta den genom att låta den passera genom bihålorna. En ständig "diet" torrhets leder kroppen att börja överkompensera, och problem börjar. En cool luftfuktare i ditt hem eller arbetsplats kan göra underverk i att kontrollera kroniska problem med bihålorna; bara se till att rengöra den regelbundet så att du inte pusta mögel bemängd luft i ditt rum. Även stående i en ångande dusch, andas in ångan från en varm dryck, eller sitter i ett ångbad hjälper din sinus rena sig av "gunk" de är kända för att ackumulera.


Articles Liés