Vad är Celebrex Skriven för?

Celebrex är en icke-steroid antiinflammatorisk substans (NSAID) används ofta för att behandla smärta, inflammation och stelhet. Detta läkemedel riktar hormoner som utlöser denna smärta och inflammation. Medan Celebrex kan innebära risker för kardiovaskulära och gastrointestinala system, har Food and Drug Administration inte avbrytas dess användning, eftersom fördelarna för vissa patienter överväger riskerna. Celebra behandlar en mängd olika hälsotillstånd.

Artros


Celebra lindrar smärta och stelhet av artros, ett tillstånd där brosket bryts ned i lederna.

Reumatoid artrit


Den svullnad, smärta och stelhet i reumatoid artrit, en autoimmun sjukdom angriper slemhinnan i lederna, mildras av Celebrex.

Svår mensvärk


Livmoder kramper och kraftiga menstruationssmärtor inte avskrivits någon underliggande redan befintligt skick kan stillas av Celebrex.

Ankyloserande spondylit


En kronisk, inflammatorisk form av artrit som påverkar ryggraden och bäckenet, akylosing spondylit svarar bra på Celebrex: s anti-inflammatoriska egenskaper.

Familjär adenomatös polypos


Celebrex minskar smärta och inflammation i familjär adenomatös polypos, en genetisk sjukdom där polyper utvecklas i ändtarmen och tjocktarmen.

Akut smärta


Smärta upplevs efter ett kirurgiskt eller dentalt förfarande kan reduceras med Celebra, även om denna behandling inte förskrivna.


Articles Liés