Bariatric Hygien Råd & Tips

Fetma gör det svårt för människor att ta sig runt och känna sig bekväm på offentliga platser, men sjukdomen innebär många dolda utmaningar också. En av dem är god hygien; extremt stora människor inte kan nå vissa delar av sin kropp och därför har svårt att hålla sig ren. Special produkter såsom svampar, handhållna duschmunstycken och badkar bänkar kan hjälpa till.

Sitter i dusch


Använd ett bad bänk. Extremt stora människor har svårt att stå under lång tid och har nedsatt rörlighet. Detta, i kombination med möjlighet för halka och fall, gör duscha svår och potentiellt farlig. Tålig plast bänkar --- samma som de som används för personer med andra funktionshinder --- erbjudande komfort och stabilitet.

Med hjälp av dusch


Använd ett duschmunstycke och en stång med en svamp. Handhållna duschmunstycken ger exakt kontroll av där vattnet flödar och därför är idealiska för människor som har platser på kroppen som är svåra att nå. Löddrande och skrubbning kan också vara ett problem; av denna anledning, specialföretag gör stavar med svampar bifogade i slutet.

Använder toaletten


Använd en bidé eller en stav med en svamp. Bidéer är speciella toalett fixturer som använder en ström av vatten i stället för toalettpapper. De har varit vanliga i icke-amerikanska kulturer i årtionden, och blir allt populärare i USA. Bärbara bidé, som använder en flaska och pump, hjälp med toalett användning utanför hemmet eller på offentliga platser.

En del överviktiga människor använder svampar på spön att städa sig själva efter användning i badrum. En populär metod är att linda in svampen i en våtservett och kassera torka efteråt.


Articles Liés