En Easy Fix för Foot Pain

Foot smärta orsakas av en mängd faktorer, bland annat höga valv, illasittande skor, muskel vrickning och tendinit. Likaså behandling för mul smärta kommer från en mängd källor och kommer i slutändan beror på typen och intensiteten av smärta. Denna artikel täcker ett specifikt, enkelt sätt att hantera både små och kronisk mul smärta: massage.

Massageterapi


Massage används typiskt som metod för avspänning och muskelavslappning. Genom att applicera tryck eller friktion till viktiga punkter i foten, massage möjliggöra för kroppen att bättre kontroll och hantera smärta. En teori om hur massage kan göra detta är känt som porten kontroll teori som säger att vissa typer av tryck antingen kommer att hämma smärtreceptorer i det drabbade området eller ge upphov till att frigöra naturliga endorfiner som fungerar som smärtstillande medel.

Om du arbetar med kronisk fot smärta, rådgöra med din läkare för att säkerställa att massage är en lämplig form av behandling för dina specifika behov. Med mul smärta orsakad av stukningar, brott eller sprickor, kommer en gjuten eller skena sannolikt behöver tillämpas på obestämd tid innan massage terapi kan administreras.

Om massage betecknas som en riktig och välgörande behandling för dig, boka en tid med en terapeut (möten brukar köras 15-90 minuter). Terapeuter använder en rad tekniker som friktionsmassage, triggerpunkt massage, akupunktur och zonterapi för att hantera mul smärta. Områden i foten som en massör fokuserar vanligtvis omfatta häl, boll, hälsenan, tår och åsen. Varje terapeutisk massage kommer att anpassas för att bättre passa en persons behov. Olja eller grädde används också i terapeutisk massage för att minska friktionen och se fluiditet massör arbete.

Massage hemma


En av de mest positiva aspekterna av massage är att de kan vara självadministrerade. Om du bestämmer dig för att ge dig själv en massage, börja med att blötläggning fötterna i varmt vatten i ca 10 minuter. Detta kommer att hjälpa slappna av fotens muskler. Sitt i en bekväm stol och använda grädde eller kroppsolja att slicken händerna. Massage genom att köra händerna i mjuk och tillbaka rörelser längs konturerna av foten. Knåda knogarna att lätta på trycket i de hårdare delarna av fötterna, såsom hälen och bollen. Koncentrera dig på de områden av foten som påverkas mest genom att gå eller springa, såsom hälsenan, häl, boll och tår. Var noga med att massera in mellan tårna eftersom mycket av din kroppsvikt stöds av detta område. Applicera tillräckligt tryck för att lindra spänningar, men inte tillräckligt för att orsaka obehag.

För mul smärta i samband med inflammation, såsom tendinit, frysa en flaska tre fjärdedelar full av vatten. När frysta, rulla flaskan längs det drabbade området för att minska svullnad och domnade smärtan.


Articles Liés