Hur kan vi minska käksmärta Ur svullna Gland

Svullna körtlar från ett antal villkor kan orsaka smärta som fokuserar på käken och tänderna områden. Dessa tillstånd kan omfatta en bakteriell eller viral infektion av något slag. Villkor som mononukleos, mässling, en öroninfektion eller ens en abcessed tand kan orsaka svullna körtlar som utlöser käken pain.Often tider även efter en infektion rensar upp körtlar kan förbli svullna under en tid och käksmärta kan dröja. Ett antal hemma-behandlingar kan användas på din diskretion för att lindra käken smärta orsakad av svullna körtlar.

Instruktioner


•  Ta den rekommenderade dosen av en over-the-counter smärtstillande såsom paracetamol, acetylsalicylsyra eller ibuprofen. Medicineringen fungerar i allt från 30 till 60 minuter.

•  Applicera is eller en kall tvättlapp till käken området samt körteln området. Den svala temperaturen kommer att minska svullnad på dessa områden och bör bidra till att lindra en del av smärtan.

•  Undvik att stimulera din käke för en stund. Detta inkluderar tuggummi, tuffa mat som biff, godis eller nudlarna bröd. Dessutom, om du har att gäspa försök att inte överanstränga dina käkmusklerna.

•  Massera musklerna i käken området försiktigt för att lindra en del av smärtan.

•  Rådfråga en läkare för att se till att det inte är något mer allvarligt händer om din käke smärta och svullna körtlar kvarstår i mer än några dagar. Kan behövas ett antibiotikum eller annan medicinering.

Tips


  • Om smärtan är svår eller kvarstår i mer än ett par dagar bör du söka medicinsk behandling för att utesluta eventuella framväxande hälsoproblem. Aldrig ta mer än den rekommenderade dosen av över disk smärts och inte ta smärtstillande om du har ett annat hälsotillstånd som hindrar dig från att göra det. Om du är på en dagligt underhåll medicinering som blodförtunnande medel kan du rådfråga din läkare om du är osäker på om du har möjlighet att tolerera smärtstillande.

Articles Liés