Wat zijn de oorzaken van COPD?

Roken


Chronisch obstructieve pulmonaire ziekte valt de luchtwegen van de longen, waardoor een verstopte luchtstroom. Roken is een van de belangrijkste oorzaken van deze aandoening. Elke rook ingeademd van sigaretten, pijpen en sigaren kan veroorzaken.

Secondhand Smoke


Passief roken is net zo ernstig is als roken. Dit is de rook die wordt ingeademd van andere mensen of van de rook van het tabaksproduct wordt gerookt. Passief roken kan blijven hangen in een ruimte goed nadat een persoon klaar is met roken.

Verontreinigende stoffen


Veel mensen staan ​​dagelijks bloot aan chemische stoffen en verontreinigende stoffen. Soms is dit het resultaat van hun werk; andere tijden, het is omdat ze in een gebied dat veel luchtvervuiling heeft wonen. Hoe dan ook, overmatige blootstelling aan dampen, chemicaliën of vervuilde lucht kan COPD veroorzaken.

Emfyseem


Emfyseem valt de alveoli in de longen. Wanneer iemand wordt emfyseem, haar alveoli vergroot en de wanden van de alveoli worden vernietigd. Wanneer dit gebeurt, uitademen wordt het moeilijk. Een andere vorm van deze aandoening is erfelijk, genaamd familiaire emfyseem. Voor dit type, de longen tekort aan het enzym alfa-antitrypsine, die schade toebrengt aan de alveolaire wanden en leidt tot verminderde uitademen.


Articles Liés