Orsakerna till Elbow Pain

Din armbåge består av tre ben; humerus, ulna och radien. Dessa ben är anslutna med senor vid armbågen, vilket fungerar som ett gångjärn. Skador, sjukdomar, bakterier och överanvändning kan påverka ben och senor, skapa förutsättningar som orsakar armbågen smärta.

Tendinit


Tendinit är också känd som lateral epikondylit. Den orsakar smärta på utsidan av armbågen. Repetitiva rörelser med hjälp av musklerna i underarmen kan orsaka senor som fäster vid armbågen för att bli inflammerad och smärtsam.

Cubital Tunnel Syndrome


Den nerv som korsar över armbågen påverkas i detta tillstånd. Det kan vara liknande karpaltunnelsyndrom, men med en annan nerv påverkas.

Elbow Frakturer


Ben i armbågen kan gå sönder eller spricka orsakar smärta. En fraktur kan kräva immobilisering, gjutning eller ens kirurgi.

Radial Tunnel Syndrome


Smärta strax under armbågen, i underarmen kan vara radiella tunnel syndrom.

Olecranon bursit


Denna åkomma kan kännas igen av inflammation och svullnad runt armbågen. Det kan vara resultatet av reumatoid artrit eller gikt, och kallas också armbåge bursit.

Medial Epikondylit


Detta tillstånd är också känd som golfspelare armbåge eftersom svinga en golfklubba är ofta orsaken. Epikondylit påverkar senor som fäster nära den beniga delen av armbågen.


Articles Liés