Parkinsons sjukdom tecken och symtom

Parkinsons sjukdom är en progressiv sjukdom som drabbar det centrala nervsystemet. Den är resultatet av en brist på den kemiska budbärare, dopamin i hjärnan. Forskarna är inte klart om vad som orsakar förändringar i de celler som producerar dopamin. Mer än 1,5 miljoner människor i USA påverkas av symtomen vid Parkinsons sjukdom. Det finns inget känt botemedel, kan dock medicinering lindra några av symptomen.

Tal Förändringar


Parkinsons sjukdom orsakar ofta talstörningar, såsom monoton röst, sluddrande ord, mindre röststyrning och tvekar innan du talar.

Stela muskler


Muskelrigiditet inträffar vanligen i nacke, armar och ben. Svårighetsgraden varierar och kan orsaka svårigheter att röra, begränsa rörelseomfång och kan orsaka smärta.

Bradykinesi


Bradykinesi är långsammare frivilliga rörelser. Det kan ta längre tid att initiera rörelser som promenader och göra vardagliga sysslor. Även när rörelsen börjar, kan uppgifter tar längre tid att slutföra.

Automatisk rörelse Förlust


Vissa personer med Parkinsons sjukdom förlorar förmågan att blinka automatiskt och kan tyckas ha en tom stare. Normala rörelser såsom att svänga armarna medan promenader kan försvinna. Kroppsrörelser blir mindre animerade.

Tremors


Många människor som har Parkinsons sjukdom inte upplever en betydande tremor, men de som gör det, ofta darriga händer eller gnugga sina pekfingret och tummen tillsammans, en rörelse som kallas "pin rullning."

Nedsatt Posture


I de senare stadierna av Parkinsons sjukdom kan patienten uppleva en böjd kroppshållning och har svårt med balansen.

Demens


I de senare stadierna av Parkinsons sjukdom, kan minne minns och tydlighet bli ett problem.


Articles Liés