Vilka är de behandlingar för krampsjukdom?

För de miljoner amerikaner som lider av krampsjukdomar, antikonvulsiva läkemedel är den vanligaste formen av behandling som används för att kontrollera antalet anfall en patient har. Tyvärr är dessa mediciner är inte alltid tillräckligt, och alternativ behandling bör eftersträvas.

Provning


Testning är det första steget för att fastställa bästa behandlingen för ett krampanfall. De vanligaste testerna är en EEG, ett test som mäter de elektriska hjärnvågor av en patient, och en MRI, ett test som används för att bestämma den specifika område i hjärnan där beslaget sker. Testerna i kombination med en fysisk bedömning och information från patienten, hjälpa neurologen avgöra vilken typ av anfall som patienten lider av. En mängd olika läkemedel används för att behandla kramper, och inte alla läkemedel är effektiva för alla typer av beslag. Det är därför det är viktigt att bestämma vilken typ av sjukdom patienten har.

Trial and Error


När den typ av beslag har fastställts (det vill säga, partiella anfall, komplexa partiella anfall, juvenil myokloniska), läkaren kan avgöra vilka mediciner som fungerar bäst för att hantera antalet episoder hans patient lider av. Under de första månaderna av behandlingen, kan läkaren behöva justera dosen, ändra medicinering eller, i vissa fall lägga en medicin. Rutin blod arbete kan också krävas för att kontrollera halterna av medicinen i en patients blod; detta hjälper läkaren vet om medicinen är en terapeutisk nivå. Om det är och patienten lider fortfarande av kramper, kan behövas för en annan form av behandling.

Vanliga mediciner


Mediciner används för att behandla kramper kallas antiepileptika. Vanliga antiepileptika som används vid behandling av kramper inkluderar Depakote, Dilantin, Tegretol, Topomax och Klonopin. Dessa bär alla olika biverkningar, de vanligaste är trötthet och viktökning. Zonegran är en annan effektiv medicinering måste emellertid också patienten att göra sin del i behandlingsprocessen för att få full nytta av de mediciner han tar. Detta innefattar att få tillräckligt med vila, undvika alkohol och ta medicin enligt ordination. Trötthet är en bidragande faktor i beslag förekomst, så att få tillräckligt med vila är avgörande för din behandlingsplan.

Kirurgi


Kirurgi är ett alternativ för dem som inte har haft framgång med aggressiv läkemedelsbehandling. Det innebär att ta bort den del av hjärnan som producerar kramp; Det finns dock ingen garanti för kirurgi kommer att förhindra krampanfall inträffar. Dessutom inte alla är en kandidat för denna behandlingsmetod. Många människor lider av anfall som inte är lokaliserade, då kirurgi inte skulle vara till hjälp.

Vagus nervstimulator


En vagusnerven stimulator är en enhet stor som en silverdollar som kirurgiskt implanteras under huden på bröstet. Ledningarna körda under huden och är fästa på vagusnerven, den stora nerv i nacken. Läkaren programmen enhetens att avge elektrisk stimulering med några minuters; Dessa utbrott av elenergi hjälp styra en patients anfall. Denna behandling, som kirurgi, används när ingen annan behandling har visat sig framgångsrikt. Däremot fungerar det inte för alla.


Articles Liés