Vad är DL Fenylalanin?

Fenylalanin, som är en alfa (väsentliga) aminosyra, återfinns i både naturligt förekommande (L-fenylalanin) och artificiellt syntetiserad (D-fenylalanin) former. De två olika formerna av fenylalanin har olika medicinska tillämpningar, och den härledda DL form har egenskaper både och är som sådan, som används vid behandling av ett antal villkor. Som med all fenylalanin bör DL-fenylalanin inte konsumeras av människor med fenylketonuri, en sjukdom som gör att kroppen inte kan använda fenylalanin.

Egenskaper


Fenylalanin är en essentiell aminosyra, vilket betyder att det behövs av den mänskliga kroppen, men är inte producerad av den. Fenylalanin finns naturligtvis i hög proteinhalt livsmedel; L-fenylalanin finns även som en komponent i aspartam, ett konstgjort sötningsmedel som används i produkter som lightläsk och sockerfritt tuggummi. L-fenylalanin omvandlas av kroppen till tyrosin, en icke-essentiell aminosyra (en som är producerad av kroppen) som används i produktionen av kemikalier såsom proteiner och hormoner, inklusive, enligt University of Maryland Medical Center, signalsubstanserna dopamin och epinefrin. DL-fenylalanin är en kombination av denna form av fenylalanin; D fenylalanin inte används i proteinsyntesen som är dess naturliga form.

Funktion


DL-fenylalanin har varit (och är fortfarande) studeras som ett ämne med både smärtstillande (smärtstillande) och antidepressiva egenskaper. En studie från Brampton Brain Clinic föreslår att DL-fenylalanin förbättrar verkan av andra smärtstillande medel genom att öka aktiviteten i den endogena smärtlindring systemet. Disabled World konstaterar att DL-fenylalanin har visat sig vara särskilt effektivt hos patienter som lider av kronisk smärta på grund av villkor som artrit. En annan studie ledd av H. Beckmann visade att DL-fenylalanin fungerat samt en annan vanlig behandling i minskningen av depressionssymptom, som har kopplats i andra studier på dess roll i produktionen av signalsubstanser.

Fördelar


Fenylalanin brist är kopplat till en rad symptom, bland annat, enligt Handikapp World.com, förvirring, letargi, och minnesproblem. Returnera nivån fenylalanin till normal bör hjälpa åtgärda dessa frågor. DL-fenylalanin, förutom att stärka effekterna av smärtstillande medel för kronisk smärta lider, har visat, enligt funktionshindrade World, för att lindra en rad symptom vid Parkinsons sjukdom, med tillhörande depression och nedsatt tal och gång.

Effekter


DL-fenylalanin, som med andra former av fenylalanin, kan negativt påverka hälsan hos personer som lider av fenylketonuri (PKU), en sjukdom som i stället för att omvandla fenylalanin till användbara tyrosin är fenylalanin omvandlas till fenylpyruvat. Okontrollerade fenylketonuri kan få allvarliga neurologiska och andra hälsoeffekter, däribland utvecklingsstörning, så Fenylketonuri sätts på en låg-protein, tyrosin-kompletterat PKU diet.

Överväganden


DL-fenylalanin bör inte användas av personer med fenylketonuri. Dessutom, som med många andra kosttillskott, DL-fenylalanin säljs ofta med varningen: "Dessa uttalanden har inte utvärderats av FDA." Ett exempel på en missvisande uttalande från en DL-fenylalanin företag kan ses i de resurserna nedan: företaget hävdar att DL-fenylalanin är en viktig syra, vilket inte är riktigt sant: L-fenylalanin är som ett viktigt syra, men den resulterande DL formen inte.


Articles Liés