Symtom på partiell Rotator Cuff Tear

Det finns fyra musklerna runt axeln som hjälper till att hålla axeln stabil under rörelse. Senor ansluter dessa muskler till ben och när det finns partiella tårar i dessa senor, små tårar som inte går hela vägen genom senan, axelsmärta, inflammation och ömhet kan utvecklas.

Symptom


En av de första tecknen på att ha partiella rotatorkuffen tårar är en svag skuldra eller smärta vid lyft armen overhead att nå för objekt. Du kan också känna smärta och ömhet på den övre eller främre delen av axeln.

Orsaker


Under användning eller idrottsrelaterade skador är huvudorsaker rotatorkuffskador utvecklas. Tennisspelare och baseball spelare är mottagliga för denna typ av skador. Yrken som de i målare och plåster kan också utveckla rotatorkuffskador från upprepad användning av armen och axeln.

Behandling


Med de flesta partiella tårar till senorna i axeln, är inte nödvändigt kirurgi. Med de första tecknen på axelproblem, är den bästa behandlingen vila, is och en anti-inflammatorisk medicin. En kortison skott kan vara nödvändigt om smärtan eller ömhet inte avtar i en rimlig tid.

Förebyggande


Det bästa sättet att förhindra någon form av axel eller ledskada är att påverka din kropp så att den kan hantera den uppgift som krävs av det. En bra förstärkning och träningsprogram bör bibehållas, liksom en bra uppvärmning och stretching rutin före en aktivitet som kräver repetitiva rörelser i axeln.

Överväganden


Om det efter flera veckors hembehandling bogen smärta eller ömhet inte har gått iväg, samråd med en sport läkare eller en ortopedisk läkare kan vara nödvändiga för att avgöra hur allvarlig senan tårar.


Articles Liés