Hur man behandlar Siatic Nerver

Ischiasnerven löper ner hela benet. Den har sina rötter vid basen av ryggmärgen. Människor känner oftast smärta eller ischias på denna punkt. Smärtan och stickningar tycks färdas ner benet. Vid behandling av en sådan smärta, måste du först ta reda på vad som orsakar smärtan. Källorna kan vara medicinska eller icke-medicinsk, som att sitta i en obekväm sits mycket längre än du borde. När orsaken hittas, då behandlingen kan börja.

Instruktioner


•  Gå till läkaren för att hitta den medicinska underliggande orsaken till din ischiasnerven smärta. I motsats till tro, är ischias inte en oberoende sjukdom. Det är bara ett symptom som anges för många villkor, inklusive graviditet, diskbråck, diabetes, etc. När den underliggande orsaken behandlas, kommer ischias försvinna.

•  opereras om en skadad skiva som orsakar problemet. Din läkare kan rekommendera operation efter att ha provat andra behandlingar, beroende på hur allvarligt ditt problem. Operationen kallas en laminektomi och involverar avlägsnande av en del av kotorna, för att lätta på trycket på skivan. Detta avlastar också ischiasnerven.

•  Konsultera en kiropraktor. Ibland orsaken till ischias är feljusterade ryggrad. Kiropraktorn kan lindra smärtan av ett sådant villkor utan droger. Kiropraktorer manipulera ryggraden för att få den tillbaka till rätt position. De använder även verktyg som ultraljud, TENS enheter och is terapi för att behandla ischias.

•  Undersök din omgivning och din rutin. Om ditt problem är inte medicinska, därefter något i din omgivning förvärrar nerven. Till exempel kontrollera dina madrass, stolar och andra platser för felplacerade fjädrar. Titta på din rutin. Vill du sätta dina nycklar eller plånbok i fickan och sitta på dem under hela dagen? Också titta på dina rörelser. Folding benen under en längre tid kan också orsaka smärta i ischiasnerven.

•  Använd huskurer. Ischias orsakas av en underliggande sjukdom kan ta lite tid att bota. I väntan på större sjukdom som skall behandlas, fråga din läkare om du kan använda over-the-counter smärtstillande, is förpackningar eller värmekuddar för att behandla smärta från ischias.

Tips


  • Försök inte någon behandling utan att först rådfråga din läkare. Ischias kan bli ett mycket allvarligt tillstånd om det behandlas med exempelvis övningar eller naturläkemedel.

Articles Liés