Så för att lindra Arm Pain

Oavsett om din arm smärta beror på repetitiva rörelser, överanvändning eller direkt trauma, kan det vara besvärligt eller till och försvagande. Eftersom du ständigt använder armarna hela dagen, är det svårt att ignorera smärtan. Lyckligtvis kan några enkla hem behandlingar hjälpa till att lindra smärtan. Vid första tecken på obehag, prova dessa steg innan du fortsätter använda armen normalt. Om ingenting hjälper, kontakta din läkare.

Instruktioner


•  Identifiera källan till din arm smärta. Skriva, spela ett musikinstrument, eller trädgårdsarbete kan orsaka en smärtsam repetitiv rörelse skada. Tennis eller golf idrottare är benägna att överanvändning skador, liksom de vars arbete med sina händer för en levande. Direkt trauma, till exempel ett fall, kan orsaka en smärtsam fraktur eller vrickning i armen.

•  Om du har en repetitiv rörelse skada, stoppa rörelsen omedelbart. För alla typer av arm smärta, håller armen stilla så mycket som möjligt. Vila tills din arm smärta inte längre stör dig.

•  Applicera en kylklamp till den smärtsamma delen av armen.

•  Höj armen. Samtidigt sitter, använd en kudde i brösthöjd. Medan promenader och flytta runt, använd en sele.

•  Applicera lätt massage för nacke och axlar. Arm smärta kan ibland orsakas av spänningar i andra delar av kroppen.

•  Innan du fortsatte någon aktivitet, ändra ergonomi din arbetsyta eller utbildningsområde .. Om din arm smärta orsakas av hunching axlarna och böja armbågarna som du skriver, använd en skrivbordsstol som gör att du kan luta dig tillbaka från tangentbordet och slappna av armarna när du arbetar. Om bowling orsakar din arm smärta, prova en lättare boll.

Tips


  • Om du inte har möjlighet att helt stoppa den verksamhet som orsakar smärtan, ta täta pauser. Bara ta ett smärtstillande, om läkaren har ordinerat eller om smärtan är störande. Det är bäst att följa smärtan noga, för att se om det är bättre, snarare än att blockera det. Övningarna kan hjälpa arm smärta. Men den typ av träning som bestäms av orsaken till din smärta, så ser en sjukgymnast.
  • Låt aldrig arm smärta gå obehandlat i mer än tre dagar. Om dessa tips inte ger lindring, boka tid för att se din läkare omedelbart. Lämna inte kylklamp på längre än 20 minuter åt gången. Svår smärta som strålar ner i vänster arm kan vara en signal om att du har en hjärtattack. Ring 911 om du upplever denna typ av arm smärta.

Articles Liés