Hem botemedel för att behandla Utslag från växter

Olika typer av vanliga växter kan lämna din hud med ett kliande utslag, och om du gillar utomhus, är chansen att du har kommit i kontakt med en av dem. Lyckligtvis kan du oftast behandla en växt relaterade utslag hemma med några enkla åtgärder.

Hydrokortison kräm


Prova några hydrokortison kräm. Hydrokortison kräm kan hjälpa till med inflammation, rodnad och klåda i samband med utslag. Applicera den med en bomullstuss tre gånger om dagen tills utslag klarnar upp. Tänk på att inte doppa bomulls bollen i grädden efter att ha använt den på utslag; detta kan förorena grädden. Minst en gång om dagen, applicera ett lager av grädde och låt det torka på huden, skölj med kallt vatten.

Tag en Antihistamin


Ta ett antihistamin. Antihistaminer kommer att minska svullnad av växt utslag och lättar på klåda orsakad av utslag, som kommer att hjälpa dig att bekämpa frestelsen att repa på den. Sprätta kan hjälpa till att sprida utslag vidare på kroppen och kan orsaka en hudinfektion, så undvika det hela tiden.

Splash På vissa Vinäger


För att klara upp utslag och behandla din kliar, kan du också använda äppelcidervinäger. Späd en del med en lika stor mängd kallt vatten och sedan tillämpa den på utslag med hjälp av en bomullstuss. Ättika är en effektiv anti-svamp-och antibakteriell behandling för huden. Du kan prova denna lösning tre gånger om dagen tills utslag klarnar upp. Om du väljer ättika behandlingar, använda hydrokortison bara en gång varje dag.

Kompresser


Applicera en varm eller kall kompress på ditt utslag. Användning kan använda en kompress som helst för att bekämpa klåda relaterad till en anläggning utslag. Applicera en varm handduk eller kall tvättlapp till området i 15 minuter för att minska svullnad och klåda. Du kan även växla mellan de två för maximal lättnad.

Bakpulver för Blåsor


Om du utvecklar blåsor med utslag, göra en pasta av bakpulver och kallt vatten och tillämpa den frikostigt på huden. Låt pastan torka och skölj sedan bort det. Bakpulver hjälper dra ut gifter och fungerar som en anti-svamp. Det kommer också att hjälpa lugna rodnad och klåda på och runt dina blåsor.

Varningar


Om ditt utslag förvärras eller inte rensa upp efter en vecka eller två, ser din doctor.You kan behöva receptbelagd behandling. Om du utvecklar symtom som klumpar, feber, yrsel eller kräkningar, kontakta genast din läkare. Vid återhämta sig från en växt utslag, försöka undvika utomhus tills huden har klarats upp.


Articles Liés