Botemedel för Ringorm på min fot

Fot ringorm, mer känd som fotsvamp, orsakas av en grupp svampar som kallas dermatofyter. Infektionen kan vara långlivade och ganska obekvämt, men regelbunden vård, i kombination med medicinering, oftast klara upp en utbrytning inom två till fyra veckor.

Medicinering


Over-the-counter mediciner för fotsvamp inkluderar Lotrimin AF, Mycelex, Micatin, Lamisil AT och Tinactin. Om symtomen kvarstår efter fyra veckor, se en läkare. Det finns också flera receptbelagda mediciner som finns tillgängliga för behandling av fotsvamp. Lotioner, sprayer och pulver samt orala läkemedel såsom Lamisil, Lotrimin och Monistat-Derm, används ofta. Om din fotsvamp kvarstår, kontakta din läkare för att avgöra om du kan behöva starkare medicinering, såsom Sporanox eller Diflucan.

Huskurer


De vanligaste symtomen på foten ringorm inkluderar kliande tår och fotsulor, torr eller sprickbildning hud och missbildade tånaglar. Om du märker något av dessa symtom, kan vissa huskurer förhindra eventuell smitta sprids. Eftersom dermatofyter trivs i varma, fuktiga förhållanden, försöka hålla foten så torr som möjligt. Blanda bakpulver med lite varmt vatten för att göra en pasta och gnugga denna blandning i de drabbade områdena. Skölj och torka väl.

Saltvatten bad är också ett enkelt sätt att hålla dermatofyter borta. Blanda 2 tsk. av salt med en pint varmt vatten och blöta fötterna i fem till 10 minuter per dag. Förutom att förhindra ytterligare svamptillväxt, saltvatten kommer att öppna upp porerna, så tillämpa några mediciner efter blötläggning och torkning för bästa resultat.

Förebyggande


Med förebyggande åtgärder under och efter en fot ringorm infektion är hjälpsam. Försök att bära öppen tå skor var så ofta. Exponera fötterna till luft och solljus bidrar till att undvika infektion. Om fötterna tenderar att svettas kraftigt, se till att vädra ut skorna på natten och ändra dina strumpor ofta. Gnugga insidan av skor med ett pulver som innehåller läkemedel eller bakpulver kommer också bidra till att förhindra svamptillväxt.

Varning


Även fotsvamp kan ofta behandlas och botas hemma, se till att se en läkare om symtomen kvarstår eller förvärras efter hembehandling. Svullnad, feber, överdriven rodnad och dränering kräver också läkarvård. MayoClinic.com råder diabetespatienter att se en läkare omedelbart om de misstänker en svamp fot infektion.


Articles Liés