CPAP Val

Kontinuerligt positivt luftvägstryck (CPAP) terapi är den mest effektiva metoden för behandling av sömnapné. CPAP fungerar genom att trycka luft genom luftvägarna vid ett konstant tryck i enlighet med patientens behov att stoppa de apnéer, eller andningsuppehåll, som stör sömnen. Det finns flera typer av CPAP-maskiner, mask och huvudbonader att välja mellan för att möta dina individuella behov och komfort.

CPAP Machines


När din läkare har ordinerat en CPAP-maskin för dig, måste du överväga alla dina alternativ när det gäller vilken typ av maskin för att få och var du kan få den. Prata med ditt försäkringsbolag för att avgöra vilken typ av maskiner det täcker och om det begränsar vilka företag du kan få din CPAP-maskin från. Du kan oftast hyra en CPAP på en hyra till egna program så att du kan se till att maskinen är rätt för dig och har alla funktioner du behöver innan du åta sig att köpa.

CPAP-maskiner varierar mycket i de funktioner som de erbjuder, så diskutera dina alternativ med din läkare och försäkringsbolag för att avgöra vad du behöver och vad din försäkring täcker. Om du reser ofta, anser en CPAP-maskin som kommer med en väska eller en med möjlighet att anpassa sig till olika höjder eller strömmar i utlandet. En CPAP-maskin som kan köra ut en likström kan vara ett bra val om du reser i en RV eller på en båt.

Vissa CPAP-maskiner har inbyggda i uppvärmda luftfuktare eller två olika trycknivåer för inandning och utandning. Vissa maskiner automatiskt justera trycket efter behov genom att känna dina andningsmönster när du sover.

Om din läkare vill följa din utveckling, anser en CPAP-maskin som registrerar hur ofta du använder det och om du har några apnéer när du använder maskinen.

Masker och Huvudbonader


När du väljer din CPAP-maskin, måste du välja en mask och huvudbonader. En korrekt montering mask är oerhört viktigt så att det finns en tät förslutning för luften att flöda korrekt. De flesta masker är gjorda för att passa över näsan eller över näsan och munnen. Masken är kopplad till justerbara remmar som du placerar över huvudet för att hålla masken på plats. Om du brukar andas genom munnen när du sover, kan din läkare rekommendera ett hakband för att hålla munnen stängd och hålla tätningen på masken tätt.

CPAP masker och huvudbonader finns i en mängd olika färger och stilar, och du kan behöva prova flera innan du hittar lämpliga remmar och mask för dig. Medan de flesta masker är gjorda av plast och silikon, syntetiskt gummi och vinyl masker finns om du har en allergi silikon. Vissa nyare CPAP masker är gjorda av en gel-liknande substans som skall arbeta på ditt ansikte. Om du är en näsa paus, kanske du kan välja nasala rör istället för en mask. Som med CPAP-maskiner, prata med ditt försäkringsbolag om vad det kommer att täcka om masker och huvudbonader.


Articles Liés