Quick Hem botemedel för Poison Ivy

När giftmurgröna kommer i kontakt med huden, är en irritation kallas dermatit startat. Detta tillstånd orsakar att huden blir inflammerad och kan resultera i blåsbildning och extrem klåda. Den aktiva kemikalien i giftmurgröna som skapar detta tillstånd är urushiol, vilket är ett harts som är närvarande i inte bara giftmurgröna utan även i gift sumak och giftig ek. De flesta Poison Ivy reaktioner är inte allvarliga, men om utslaget är utbredd eller inte förbättras efter 2 veckor, besöka läkare.

Havregryn och bakpulver


Värmen och råhet havregryn arbetar för att lugna klåda och lindra smärta som är förknippad med Poison Ivy utslag. Oatmeal innehåller många vitaminer och antioxidanter som när de appliceras på huden absorberas och arbeta för att lindra inflammation, klåda och smärta. Bakpulver arbetar för att utjämna syror på huden, som omedelbart kommer att börja att lindra klåda och minska blåsbildning på poison ivy utslag.

Ta en kopp havregryn till en koka. Låt havregryn koka i 3 minuter innan du tar bort från värme och placera i en behållare. Tillsätt 2 msk bakpulver i havregryn och rör om i flera minuter. När blandningen är på en behagligt varm temperatur, vända sig direkt till utslag. Låt havregryn torka på huden innan du sköljer med varmt vatten. Upprepa så många gånger som behövs för klåda och smärtlindring.

Witch Hazel


Med hassel används ofta för att behandla hudsjukdomar på grund av dess naturliga anti-inflammatoriska egenskaper. Vid behandling av en Poison Ivy utslag, kommer de näringsämnen inom vätskan omedelbart arbeta för att lugna klåda och minska svullnad och blåsbildning. Trollhassel fungerar också som en sammandragning, vilket kommer att hjälpa till att torka ut gift i huden och minska varaktigheten av utslag.

Häll 2 matskedar trollhassel i en liten behållare och späd med 1 msk destillerat vatten. Frikostigt ansöka direkt på utslag med en bomullstuss. Upprepa 3-5 gånger per dag, beroende på svårighetsgraden av hudutslag. Om blåsbildning har skett en mild brännande känsla kan hända, men eftersom lösningen torkar, kommer svidande stannar.

Tvättsprit


Enligt University of California s Dermatology Department, kommer lokal applicering av tvättsprit direkt efter hudkontakt med Poison Ivy minska risken för allvarliga hudutslag. Egenskaperna inom tvättsprit arbete för att dra ut toxiner som har infiltrerat huden, som antingen kommer att reducera eller helt eliminera utslag beroende på hur snabbt lösningen appliceras på huden.

Frikostigt tillämpa tvättsprit direkt på huden som har påverkats av Poison Ivy. Detta kan utföras med antingen bomullstussar eller helt enkelt hälla tvättsprit på utslag området. Tvätta omedelbart med varmt vatten. Om Poison Ivy kom i kontakt med kläder, dränka kläder med tvättsprit och tvätta som vanligt.


Articles Liés