Om Nutrition för patienter med cerebral pares

Personer med cerebral pares, särskilt barn, kan ha svårt att få rätt kost på grund av fysiska problem med att äta. Lägga extra kaloririka livsmedel till kosten, tillsammans med hjälp av sjukgymnastik tekniker kan hjälpa människor med cerebral pares vinna näringsfrågor och leva ett hälsosammare livsstil.

Identifiering


Cerebral pares, en grupp av neurologiska störningar avseende prenatal eller tidig barndom hjärnskada orsakar oftast motor eller gång dysfunktion. Det kan också orsaka problem med att svälja och tugga, vilket leder till svårigheter att få tillräckligt med näring. Cerebral pares har inte ett botemedel, och den exakta orsaken är ofta svårt att avgöra.

Tidig Nutrition


Incidensen av cerebral pares är ibland länkad till en mamma som är undernärda under graviditet eller amning. Detta kan orsaka cerebral pares i barnet, eftersom den inte tillåter ordentlig tillväxt av hjärnvävnad. Äldre barn som inte får tillräckligt med näring också kan utveckla cerebral pares.

Nutrition Problem


Cerebral pares patienter kan ha ett tillstånd som kallas oral motorisk dysfunktion (OMD), vilket försämrar tugga och svälja, samt tal och ansiktsuttryck. OMD orsakar problem i att samordna tunga och mun muskler, vilket gör att äta svårt. Små barn med OMD kan finna det mycket svårt att äta ordentligt, och kan till och med vägrar att äta. Acid refluxsjukdom är också mycket vanligt hos personer med cerebral pares, vilket kan göra dem vill undvika att äta. Dessutom är vissa människor med cerebral pares är fysiskt omöjligt att använda bestick. Om det finns en resulterande brist på näring, som kan orsaka ännu mer problem.

Barn


Måltid gånger för barn med cerebral pares kan vara frustrerande och upprörande för både barnen och deras föräldrar. Utfodring kan ta flera timmar varje dag, och det finns ofta har episoder med hosta, kvävning och kräkningar. Enligt Cerebral pares källa angav cirka 35 procent av barn med cerebral pares inte får tillräckligt med näring (se Resurser).

Lösningar


Barn med cerebral pares har ofta tillväxthämning på grund av brist på näring. Lägga kaloririka flytande eller mjuk mat kan hjälpa till. Föräldrar uppmanas att lägga margarin eller smör i livsmedel, använda helmjölk istället för magra versioner, och ge glass och milkshake, pudding och ost. De bör också fråga barnläkaren om att lägga till en flytande näringstillskott såsom Säker eller nejlika Omedelbar frukost. Dietister och dietister kan vara utmärkta källor till stöd. Anställa en logoped för att lära muskel övningar kan också bidra till att utveckla sätt att använda munnen muskler och tungan på ett effektivare sätt. Om problemet visar sig vara olösbart med någon av dessa metoder, kan föräldrarna vill överväga att ha en kirurg sätta in en gastronomi matningssond.


Articles Liés