Friska kroppsfettsprocent för kvinnor

Att ha en sund procent kroppsfett innebär inte bara att du ser bra ut, men att du har en lägre risk för kroniska sjukdomar. Att vara på en hälsosam vikt minskar din risk att få hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och många andra hälsoproblem. Friska kroppsfett varierar från den hos en idrottare till vad som anses vara acceptabelt; Nedan är siffrorna för kvinnor.

Identifiering


Kroppsfett procent betyder just det. Numret representerar andel av din nuvarande vikt som består av fett. Detta i kombination med din kroppsvikt och kroppsmasseindex (BMI), kan ge en samlad bedömning av risken för sjukdomen.

Essential Fett


Vi behöver alla lite fett i våra kroppar för att de ska fungera korrekt. För kvinnor, bör väsentliga kroppsfett utgör minst 10 till 12 procent. Detta är dock inte det mest hälsosamma andel att vara på, eftersom det är för lågt.

Idrottare


Denna kategori är för människor som är väldigt atletisk, till exempel maratonlöpare och gymnaster. En frisk kroppsfett för denna kategori är 14-20 procent av den nuvarande vikt.

Fitness


Nästa kategori är till för de som anses passa eller i god fysisk form. För denna kategori, bör andelen kroppsfett falla mellan 21 och 24 procent.

Acceptabel


Om du faller i denna kategori är din andel kroppsfett fortfarande OK, men att få ner det lite skulle sänka risken för att sjukdomen ännu mer. För denna kategori faller mellan 25 och 31 procent av fett.

Obese


Om din andel kroppsfett är över 31 procent, du anses vara överviktiga och på en hög risk för sjukdomen.

Signifikans


Att veta andelen kroppsfett kan vara till hjälp när du börjar träna. Kvinnor kan få upp till 5 kg. när de först börjar lyfta vikter. Detta kan vara nedslående, men det som händer är att de tappar fett och få muskler. En normal nivå kommer inte visa den här utvecklingen.


Articles Liés