Wat zijn de Protonix bijwerkingen van medicijnen?

Protonix is ​​een medicijn uit de klasse van geneesmiddelen genaamd protonpompremmers. Het voorkomt zuur uit gevormd in de maag. Protonix wordt gebruikt om maag en keel te behandelen.

Vaak voorkomende bijwerkingen


Enkele veel voorkomende bijwerkingen van Protonix zijn gas, slapeloosheid, diarree, hoofdpijn, misselijkheid, braken en maagpijn. Als deze symptomen aanhouden of erger worden, contact op met uw arts.

Onwaarschijnlijk Side Effects


Sommige onwaarschijnlijk bijwerkingen zijn vaak plassen, toegenomen dorst en verwarring. Dit zijn tekenen van verhoogde bloedsuiker. Bel uw arts als deze symptomen zich voordoen.

Hoogst onwaarschijnlijk Ernstige bijwerkingen


Sommige zeer onwaarschijnlijk effecten zijn zwakte, tintelingen en gevoelloosheid in handen en voeten, en een pijnlijke tong, tekenen van vitamine B12-tekort. Bel uw arts als u deze symptomen ervaart.

Allergische bijwerkingen


Symptomen van een allergische reactie omvatten jeuk, zwelling, kortademigheid, huiduitslag en duizeligheid. Bel uw arts als een van deze zich voordoen.

Voorzorgsmaatregelen


Als u een leverziekte heeft of ongecontroleerde diabetes, informeer dan uw arts voordat u dit geneesmiddel inneemt. Protonix mag ook niet worden ingenomen als u borstvoeding geeft en alleen gebruikt worden met de zwangerschap, indien nodig.


Articles Liés