Hur lång tid tar det för Ringorm till Clear Up?

Ringorm, eller tinea, är en mycket smittsam svampinfektion som ofta presenteras i form av en liten ring på ytan av huden. Detta är ett tillstånd som inte går bort på egen hand och måste behandlas med någon form av läkemedel mot svamp. Over-the-counter läkemedel kan först försökt, men i svåra fall som kräver ett recept, tar ringorm flera veckor och ibland upp till tre månader för att rensa helt.

Orsaker


Ringorm orsakas av hud mot hud kontakt med människor eller djur som redan har svampinfektion finns på deras hud. Det innebär att ringorm infektioner är vanligt förekommande på skolor där barnen har mycket kontakt med varandra och bland idrottare som brottare. Inte alla människor som har ringorm svampen visar symptom, så en person kan passera infektionen till andra utan att veta, att infektioner är svåra att spåra från person till person.

Typer


Det finns många olika typer av ringorm, och inte alla närvarande som den ringformade utslag oftast förknippas med svampen. Den typ av ringorm som ofta visas på skalper barn är hårt och fjällande och leder till kala fläckar. En annan typ av ringorm visas på ansikte och hals på områden som omfattas av ansiktshår och presenterar med svullnad och skorpbildning på huden. Den form av ringorm som är allmänt känd som Jock kliar visas i veck ljumsken och på låren som en rödbrun utslag. Slutligen, det är den typ av ringorm som dyker upp såsom ringformiga utslag och kan förekomma var som helst på kroppen.

Identifiering


Det kan vara lätt att identifiera ringorm när i välkända ringform, men även då är det viktigt att söka diagnos från en läkare för att utesluta andra hudåkommor. Eksem kan psoriasis och även jäst infektioner ser ganska lik de olika formerna av ringorm, så en korrekt diagnos är nyckeln till att hitta rätt behandling. En läkare kan identifiera ringorm med synen, eller kan ta en hud skrapning för ytterligare tester.

Förebyggande


Det finns inget absolut sätt att förhindra upphandlande ringorm på grund av arten av dess överföring hud mot hud. Dock skär täta och korrekt handtvätt ner på alla hudinfektioner. Undvika kroppskontakt med människor och djur som är kända för att ha ringorm och situationer som lämnar huden svettig och fuktig kan också skära ner på finnar av svampen. För män kan det innebära att bära boxare stället trosor och för kvinnor, att ha på sig bomullsplagg och undvika nylon helt.

Topisk behandling


Lindriga fall av ringorm kan behandlas med over-the-counter utvärtes läkemedel såsom Lamisil och Tinactin. Dessa läkemedel används för många milda svampinfektioner. Följ instruktionerna som följer med kräm för behandling och om ringorm inte klara upp inom två veckor, söker ett recept salva från din läkare. Korrektions krämer är mycket starkare och är i allmänhet används i ett tunt lager en gång eller två gånger dagligen. Applicera dessa krämer som ordinerats, eftersom de kan behöva fortsätta även efter de visuella tecknen har klartecken att se till att det inte finns något återfall. Ringorm allvarlig nog för att kräva ett recept grädde kan ta flera veckor för att rensa.

Oral behandling


Om ett fall av ringorm är för svår att behandlas med enbart en over-the-counter aktuella salva och reagerar inte på ett recept grädde, kommer en oral antimykotisk medicinering ordineras. Ett oralt läkemedel i allmänhet föreskrivs för 4-8 veckor och kan fortsätta om huden visar förbättring men inte helt klar. Det finns ofta en tendens att sluta ta en medicin när ringorm börjar klara upp, men bara för att de synliga tecknen är borta betyder inte svampen i sig är borta och ringarna och utslag kan återupptas om hela behandlingen inte följt.


Articles Liés