Effektiv Cerebral pares behandling

Cerebral pares är ett tillstånd som påverkar individens förmåga att styra musklerna, koordination och motorik. Detta villkor definieras som cerebral eftersom orsakerna till de svårigheter beror på skador i specifika områden av hjärnan som behandlar motor och muskelkontroll. Pares beskriver de områden i kroppen där individerna inte kan helt kontroll, inklusive hållning och motoriska funktioner.

Tidig intervention med terapier


Cerebral pares har fått betyget antingen mild, måttlig eller svår. Även med dessa examina tilldelats tillstånd, individer har olika symptom och olika svårighetsgrad inom examens klassificering. Symtomen beror på de områden i hjärnan påverkas. Områdena kan inkludera de som kontrollerar syn, hörsel, tal, motorik, urinblåsa, tarm, rörlighet, svälja, matning, hudsjukdomar, inlärningssvårigheter och mental retardation.

En individ med cerebral pares kommer att gynnas av tidig intervention av många typer av behandlingar. Sjukgymnastik används för att förhindra en försvagning och försämring av oanvända muskler och lindra kontraktur. Sjukgymnastik används för styrketräning som kommer att öka resultatet för musklerna.

Arbetsterapi fokuserar på individens överkroppen för att utföra dagliga aktiviteter som att äta, klä, bad, matlagning och badrum funktioner.
Fritids terapi fokuserar på grovmotorik och kommer att ha en betydande inverkan på individens självkänsla. Ridning är en form av rekreation terapi.

Tal och språk terapi är avgörande för att bygga kommunikation, men den spelar också en roll att svälja och mata om det finns postural svårigheter.

Siella terapier


Några kontroversiella terapier har använts för att kontrollera cerebral pares. Vissa individer har gynnats av fysiska behandlingar som fokuserar på att bryta de mönster av onormala rörelser som orsakas av sjukdom. Detta är kontroversiellt på grund av brist på data som visar dess effektivitet på motorstyrning. Dock har vissa framsteg dokumenterats på individuell basis.
Ledande terapier kombinera sjukgymnastik och rytmiska aktiviteter. Tron är att de rytmiska aktiviteter stimulerar en annan del av hjärnan och det kommer att förbättra individens motoriska förmågor.

Mediciner och medicinska åtgärder


Mediciner är väsentliga för behandling av cerebral pares, eftersom medicineringen slappnar av musklerna som är överaktiv, stel eller kontrakterade. Det finns biverkningar med mediciner, men totalt medicinen förbättrar cerebral pares symptom. Läkemedel inkluderar diazepam, dantrolen natrium, tizanidin och baklofen.

Vissa ämnen kan injiceras i musklerna för att reducera muskel spasticitet. Alkohol "tvättar" eller injektioner i muskeln kan minska spasticitet i upp till två år.

Botox har använts med betydande resultat. För en person som inte har kunnat kommunicera tidigare, användningen av Botox gör dessa individer att skriva eller använda en touch-screen dator. Botox, även känd som botulism toxin, medger täthet i musklerna för att minska. Individen kan då styra rörelser bättre. Botox också gynnar den enskilde genom att låta musklerna att sträcka. Detta är avgörande för att minska risken för permanenta muskelsammandragningar vanliga hos personer med cerebral pares.

En pump som kan implanteras i kroppen har förmågan att frigöra baklofen in i ryggmärgsvätskan som omger ryggmärgen. Baklofen är ett muskelavslappnande medel och påverkar nervcellerna i ryggmärgen hålla nervcellerna "under kontroll" eller mindre retbara. Denna metod för behandling kommer att minska nivån av smärta och spasticitet patienten känner och kommer då att göra det möjligt för patienten att slappna av och sova.

Operationer kan utföras som kommer att förlänga muskler och senor för att förbättra en persons gång. I händelse individen är inte en kandidat för denna typ av operation, finns det adaptiva verktyg som underlättar rörlighet. En individ kan få hjälp med sittande, promenader och kommunikation. Det finns enheter som kommer att stödja en individ i sittande, flytta dem in och ut ur sängen, vandrare, käppar, gångstavar, manuella och elektriska rullstolar. Kommunikations styrelser, bild styrelser och datorer har gett kommunikation till personer som normalt inte skulle kunna kommunicera.


Articles Liés