Naturopathic behandlingar för Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är en störning i hjärnan som orsakar skakningar och problem med promenader, rörelser och koordination. Det är en av de vanligaste neurologiska sjukdomar bland äldre; dock yngre vuxna och barn ibland drabbas. Det är en progressiv nedbrytning av nervcellerna i hjärnan som kontrollerar rörelse. Den kemiska dopamin ansvarar för signalsubstanserna som skickar meddelanden från hjärnan för att reglera rörelsen. Eftersom dopamin töms bryter muskelkontroll ner. Vid denna tidpunkt det dags, verkar det inte möjligt att fullt ut behandla Parkinsons sjukdom med naturläkemedel behandlingar ensam, men de kan lindra en hel del av symptomen på sjukdomen och minska biverkningar av medicinering samt ha en mild effekt på balansen neurotransmittorer.

Symtom på Parkinsons sjukdom


Symtomen inkluderar skakningar, stela muskler, stelhet, böjer armar och ben och en nedsjunkna hållning. Människor kan också ha problem med att göra ansiktsuttryck och uppleva en förlust av motoriska färdigheter. De är också mer benägna att få förkylningar och influensa, och gastrointestinala problem, särskilt halsbränna och förstoppning.

Gynnsamma Örter


Föreslagna doser av örter och farmaceutiska medel är baserade på en av deras viktigaste farmakologiska egenskaper: terapeutiska området. Terapeutiska intervallet är från den minsta dos som ger fördelar för den största dosen säkert för människor att använda. Generellt örter är säkra och giftfritt, och överdosering eller allvarliga reaktioner är osannolika. Men följa rekommenderade riktlinjer, eftersom större doser är osannolikt att ge ytterligare fördelar och kan orsaka negativa bieffekter.

Acerola är en kvalitet källa till C-vitamin för hjärnan. Ta enligt anvisningar på etiketten. Milk Thistle bibehåller tillförseln av antioxidanten glutation till hjärnan. Det kan också lindra halsbränna och förstoppning. Ta 360 mg dagligen. Oligomera proantocyanidiner (OPC) kan hjälpa till att förebygga blodkärlsförändringar som kan komplicera sjukdomen. Ta 200 mg dagligen. Yellowdock renar blodet och levern. Användning i kapsel eller te form och följ anvisningarna på etiketten.

Diet


Har inte mer än 4-5 portioner av protein dagligen. Protein ger en mängd av aminosyror vilka konkurrerar med tyrosin för att komma in i hjärnan. Tyrosin är nödvändig för dopaminproduktion. Försök att hålla sig till en 75 procent rå kost, med fokus på frukt, grönsaker, nötter, frön och kärnor. Om det finns en familjehistoria av tillståndet och du ännu inte har det, begränsa eller helt klippa ut animaliskt fett ur kosten. En studie ledd av Dr Checkoway vid University of Washington fann att äta en kost rik på animaliskt fett ökar risken för Parkinsons sjukdom.

Komplettering


En balanserad antioxidant formel kan bidra till att upprätthålla mental funktion. Ett tillägg som detta skulle inkludera kraftfulla antioxidanter som vitamin A, C och E, selen, coenzym Q10 och grönt te föreningar. Ta enligt anvisningar på etiketten. Järntillskott kan vara fördelaktigt eftersom järn kan stimulera produktionen av dopa, prekursorn till dopamin. Dock bör läkare alltid rådfrågas innan komplettera med järn. Ta 200 till 400 IE D-vitamin dagligen om den Deprenyl. Normalt är tillräcklig solexponering nog att stimulera produktionen, men solen påskyndar nedbrytningen av detta viktiga läkemedel.

Andra förslag


Försök att få tillräcklig motion, ändra din rutin efter behov beroende på din energinivå. En väl genomtänkt program för terapi, motion och vila kan förbättra symtomen. Stress förvärrar detta tillstånd, så avkoppling terapi och allt annat som främjar avkoppling kommer att bli positiv.

Saker att undvika


Kolin tillskott orsakar försämring av dopamin. Undvik aluminium och manganföreningar, som de kan accelerera sjukdomens förlopp. Om levodopa undvika vitamin B6. Levodopa är en medicin som används i avancerade stadier av sjukdomen. Dock kan komplettera med B6 vara till hjälp om du inte ta detta läkemedel, eftersom tillräcklig försörjning är nödvändiga för att producera dopamin. Kava stör levodopa också, så undvik denna ört


Articles Liés