Hur man startar ett Bariatric stödgrupp

Fetma och andra bariatric frågor är ofta komplicerade och svåra att hantera enbart. En stödgrupp kan vara ett utmärkt tillfälle att träffa andra som går igenom samma saker som dig själv. Om det inte redan finns en stödgrupp i ditt område, med början en själv är möjligt. Även om det kommer att ta en avsevärd tid och förberedelse från din sida, kan det vara en bemyndiga upplevelse.

Instruktioner


•  Bestäm vilket format du vill att stödgruppen för att ta. Vill du att stödgrupp för att träffas personligen? Skulle en online stödgrupp fungerar lika bra? Du kommer att vilja överväga hur mycket tid du har att bidra till stödgruppen. Hur ofta kommer du vill träffa? Om du har tid och möjlighet att träffas varje vecka eller månad på regelbunden basis, då kanske en stödgrupp personligen är för dig. Om du upptäcker att du behöver en stödgrupp mest i mitt i natten, då en online stödgrupp kommer förmodligen att fungera bättre. Du kan alltid använda en kombination av båda också.

•  Hitta en mötesplats för stödgruppen. Om du har bestämt värd för stödgrupp personligen är den väg du vill ta, då du behöver hitta en plats för den. Ett alternativ inkluderar att betala för ett konferensrum på ett hotell. Dessa kan vara dyr, så du kanske vill se till att de som deltar i stödgruppen kan vara villiga att pitch in om du väljer att ta den vägen. Andra alternativ är kyrkor och skolor. Vissa stödgrupper växla vars hem är värd för gruppen, men detta kan avskräcka en del från att gå med.

Var du än bestämmer dig för att fysiskt vara värd för stödgruppen, kommer du vill tänka på tillgång. Speciellt för en Bariatric stödgrupp, kan det finnas vissa rörelsehinder, så rullstol tillgänglighet kan vara något att överväga.

Om du bestämt att du hellre vill ha en online stödgrupp, det finns flera sätt att göra detta. Du kan starta en gemenskap blogg, en chatt, ett socialt nätverk, eller en anslagstavla. Det finns flera gratis webbplatser som erbjuder dessa tjänster som Blogger, Ning, DailyStrength eller IRC.

•  Definiera uppdraget för din grupp. Även om det kan vara en Bariatric stödgrupp, vilken typ av stödgrupp är det? Är det för dem som överväger obesitaskirurgi eller för dem som har redan haft det? Är denna stödgrupp för dem som bara behandlar fetma och inte vill operation? Är nära och kära eller vänner tillåts? Vill du proffs att delta eller underlätta diskussionerna?

När du definierar gruppen, vad blir det för gruppen att fokusera på? Det finns många olika sätt att närma sig detta. Du kan dela professionella kontakter eller bara utbyta erfarenheter. Detta behöver inte vara strikt definierad genast och kan alltid ses över när man har fler personer inblandade.

•  Rekrytera deltagare till din stödgrupp. Stödgrupper främsta styrka är de människor som är inblandade; så om du inte får ordet ut, då din stödgrupp kommer inte att lyckas. Olika sätt att göra detta är att publicera på webbplatser eller på webbplatser som Craigslist för att få uttrycka sig, eller till och med hänga upp ett flygblad på ett kafé vid ett allaktivitetshus eller en bariatric kirurg kontor.

Den Självhjälp resurscentrum rekommenderar att hålla stödgruppen relativt liten när du börjar (ca 4-15 personer). Den SHRC säger: "Det här är stort nog för att få en mängd olika upplevelser till gruppen, men tillräckligt liten för att ge alla en chans att delta."


Articles Liés