Armbågsbenskomponenten neuropati Symtom

Ulnarnerven löper genom hela armen, och ulnar neuropati resultat när denna nerv blir inflammerad eller komprimerad. Den vanligaste platsen detta sker är mellan armbågen och handleden. Alla är förmodligen bekant med det uppenbara ulnarnerven obehag till följd av att slå en armbåge i precis rätt plats, eller "roliga ben."

Orsaker


Ulnar neuropati kan orsakas av repetitiva stress på denna nerv, och är en ganska vanlig skada i ivrig cyklister och vissa musiker som keyboardister. Det kan också uppstå från ett slag till armbågen. Onset inträffar vanligen långsamt, så de flesta drabbade är minst medelålders.

De vanligaste symptomen


De vanligaste ulnar neuropati symtom är domningar, svaghet eller taggig förnimmelser främst påverkar ringen och pinky fingrar. Personen kan ha ett svagt grepp, eller vara oförmögen att enkelt flytta tummen till pekfingret.

Rigida Fingers


Oförmåga att sprida fingrarna eller att räta ut pinky och ringfinger är också vanligt. Personens handen kan så småningom ta en klo form.

Muskelförtvining


Muskler ovanpå handen kan visa slösa, så att senorna är ovanligt framträdande.

Smärta


Om smärta uppstår, drabbar oftast den armbågen. Smärta ibland drabbar den nedre armen ner i ringen och pinky fingrar, eller bara i dessa två fingrar.


Articles Liés